Ανοίγει τα χαρτιά του για τη Θεσσαλονίκη ο Γ. Μπουτάρης

Ανοίγει τα χαρτιά του για τη Θεσσαλονίκη ο Γ. Μπουτάρης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ωρα αποφάσεων σήμερα για τον Γιάννη Μπουτάρη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 6 το απόγευμα έχει αποφασίσει να συγκαλέσει τη δημοτική του ομάδα, ώστε να ανακοινώσει τις προθέσεις του ενόψει των προσεχών δημοτικών εκλογών, ενώ την επομένη αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κλίνει προς το τέλος της διαδρομής του στα δρώμενα της πόλης. Βασικότερος λόγος είναι πως πάντα ήταν θιασώτης της άποψης πως δύο θητείες είναι αρκετές για έναν δήμαρχο για να ολοκληρώσει το έργο του. Στο παρασκήνιο, ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Μεταξύ άλλων, η στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε διάφορα προβλήματα στη συνοχή της δημοτικής του ομάδας, καθώς υπήρχαν ακόμα και αντιδήμαρχοι οι οποίοι δεν είχαν δει εξαρχής θετικά αυτή τη σύμπλευση.

Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν και πράγματι ο κ. Μπουτάρης ανακοινώσει την απόσυρσή του, τότε αλλάζει το αυτοδιοικητικό τοπίο σε ολόκληρη τη συμπρωτεύουσα. Και τούτο καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ πρέπει να αναζητήσουν διαφορετικούς υποψηφίους, ενώ σε αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου βρίσκεται και η Ν.Δ. Από πλευράς Κουμουνδούρου, το πρόσωπο που προκρινόταν το προηγούμενο διάστημα, κατά το οποίο φημολογείτο το σενάριο απόσυρσης Μπουτάρη, ήταν αυτό της νυν υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου. Από πλευράς ΚΙΝΑΛ, στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα της κ. Καϊλή, καθώς εκτός των άλλων στη Χαρ. Τρικούπη θέλουν να «αδειάσει θέση» στο ευρωψηφοδέλτιο, κάτι που σημαίνει πως οι πιέσεις προς την πλευρά της θα αυξηθούν. Επιπλέον υπάρχει μία ακόμα παράμετρος που μπορεί να μεταβληθεί, αλλά αυτή την ώρα ενισχύει τα σενάρια. Η πολυδιάσπαση της Ν.Δ. για τον δήμο μπορεί να λειτουργήσει ευνοϊκά για μία υποψηφιότητα σαν της κ. Καϊλή, που θεωρείται πως έχει ερείσματα και σε πιο δεξιά ακροατήρια. Η συμμετοχή της, άλλωστε, στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό μαρτυράει του λόγου το ασφαλές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή