Με εικόνες και βιώματα ενάντια στην προκατάληψη

Με εικόνες και βιώματα ενάντια στην προκατάληψη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρωινή προβολή της ταινίας «The Cure» (Η θεραπεία) του Peter Horton, που ξεκινά το πρόγραμμα του διημέρου ενημέρωσης και αποδοχής ενάντια στην προκατάληψη για τον HIV στη Στέγη Onassis, έχει πλέον συμπληρώσει τις συμμετοχές της. Η συγκεκριμένη πρώτη εκδήλωση από εκείνες που συμπεριλαμβάνονται στις δράσεις του

«I’m Positive» απευθύνεται σε μαθητές σχολείων. Η ανταπόκριση και η διάθεση συμμετοχής παιδιών και νέων σε αυτή την πρωτοβουλία της Στέγης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα AIDS 2018 είναι ενδεικτική της σημασίας της και του κοινωνικού της αντίκτυπου. Σκοπός της συνεργασίας της με τον Σύλλογο «Θετική Φωνή» ήταν η διοργάνωση μιας σειράς διαπροσωπικών δράσεων, φέρνοντας στο προσκήνιο ανθρώπους με HIV και τις ιστορίες τους.

Γι’ αυτόν το λόγο, η κεντρική εκδήλωση του «I’m Positive» είναι μια συζήτηση που χρησιμοποιεί το πρώτο πρόσωπο για να διηγηθεί τις αληθινές ιστορίες, τις ελπίδες και τους φόβους, την πραγματικότητα που βίωσαν και βιώνουν τα οροθετικά άτομα στην Ελλάδα.

Εκτός από τη σειρά των διαπροσωπικών δράσεων, το πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνει την προβολή ταινιών με ανάλογη θεματική. Η Κεντρική και η Μικρή Σκηνή φιλοξενούν τρία επεισόδια του ενδιαφέροντος «PrEP Project», μια σειρά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από το κοινό και σκηνοθετήθηκαν από τον Chris Tipton-King, με σκοπό να αποτελέσουν εργαλεία σεξουαλική αγωγής, προσαρμοσμένα στον 21ο αιώνα.

Μεταξύ των υπολοίπων ταινιών, οι περισσότερες πρόσφατης παραγωγής, παρουσιάζεται και το «Buddies» (Φιλαράκια) του Arthur J. Bressan, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία για το AIDS (1985), ένα ιστορικό ντοκουμέντο σε ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

​​«I’m Positive» στη Στέγη Onassis, 21-22/11.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή