Ένα IWC σε δημοπρασία για καλό σκοπό

Ένα IWC σε δημοπρασία για καλό σκοπό

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O οίκος Sotheby’s έβγαλε σε δημοπρασία ένα μοναδικό κομμάτι της IWC Schaffhausen. Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition “Antoine de Saint Exupéry”, με κάσα κατασκευασμένη από λευκό χρυσό 18Κ, δημοπρατήθηκε για το ποσό των 30.000 ελβετικών φράγκων και η IWC Schaffhausen θα δωρίσει τα έσοδα στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint Exupéry, για να στηρίξει το έργο του Association Arrimage. Μέσα από πολυάριθμα projects, το ίδρυμα αυτό διοργανώνει πρωτοποριακά καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά με προβλήματα όρασης να αποκτήσουν πρόσβαση για πρώτη φορά στις πρωτότυπες εικονογραφήσεις του «Μικρού Πρίγκηπα» του Antoine de Saint-Exupéry, διδάσκοντας τους πώς να αντιλαμβάνονται τις ζωγραφιές χρησιμοποιώντας την αφή τους. 

Ένα IWC σε δημοπρασία για καλό σκοπό-1

To ρολόι

Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Edition “Antoine de Saint Exupéry” Unique Piece διαθέτει ετήσιο ημερολόγιο, το οποίο αναγνωρίζει τις ημέρες που διαθέτει ο κάθε μήνας και χρειάζεται ρύθμιση μόνο μια φορά το χρόνο, στο τέλος Φεβρουαρίου. Διαθέτει τον μηχανισμό 52850, που έχει κατασκευάσει η IWC, με σύστημα αυτόματου κουρδίσματος Pellaton φτιαγμένο από κεραμικά μέρη, ο οποίος προσφέρει ενεργειακή αυτονομία επτά ημερών χάρη στα δύο βαρέλια του.

Ένα IWC σε δημοπρασία για καλό σκοπό-2

Από το διαφανές καπάκι από  κρύσταλλο ζαφειριού μπορεί κανείς να θαυμάσει το μηχανισμό, το σχήμα του οποίου είναι εμπνευσμένο από το  Lockheed P-38 Lightning, το αεροπλάνο με το οποίο πραγματοποίησε την τελευταία του πτήση ο Antoine de Saint-Exupéry. Τόσο το καντράν σε χρώμα καφέ όσο και το καφέ λουράκι από δέρμα του ιταλικού οίκου Santoni, θυμίζουν τις στολές αεροπορίας που φορούσε ο Γάλλος πιλότος και οι σύγχρονοί του πιλότοι.

Ένα IWC σε δημοπρασία για καλό σκοπό-3

Η δημοπρασία στη Γενεύη ήταν η έκτη που πραγματοποίησε η IWC σε συνεργασία με τη Sotheby’s Geneva. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε στο σημαντικό έργο του Ιδρύματος Νέων Antoine de Saint-Exupéry – έναν φιλανθρωπικό οργανισμό που δουλεύει ακατάπαυστα στοχεύοντας να βελτιώνει την καθημερινότητα παιδιών με δυσκολίες και να τα βοηθά για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

Το ίδρυμα Arrimage

Η IWC Schaffhausen θα δωρίσει όλα τα έσοδα από τη δημοπρασία στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupéry, για την υποστήριξη του Association Arrimage που εδρεύει στη Νίκαια και ιδρύθηκε από τον Dr. Claude Garrande, έναν τυφλό Γάλλο καλλιτέχνη, δάσκαλο και εκδότη. Ένα από τα βασικότερα projects του εστιάζει στο να εκπαιδεύει παιδιά με προβλήματα όρασης να διαβάζουν δισδιάστατες ανάγλυφες ζωγραφιές μέσω της αφής τους και χρησιμοποιώντας το πρώτο βιβλίο του «Μικρού Πρίγκηπα» που μπορεί να ψηλαφισθεί χάρη στις ανάγλυφες ζωγραφιές που διαθέτει.

Ένα IWC σε δημοπρασία για καλό σκοπό-4

Το βιβλίο συνοδεύεται από κείμενο σε μορφή Braille σε Αγγλικά και Γαλλικά και δημιουργήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Νέων Antoine de Saint-Exupéry. Χάρη στα μοναδικά εκπαιδευτικά εργαλεία που δημιουργήθηκαν από το Arrimage, τυφλά παιδιά όπως και παιδιά με περιορισμένη όραση έχουν την ευκαιρία να μάθουν να ζωγραφίζουν. Την προηγούμενη εβδομάδα, το Arrimage διοργάνωσε διάφορα workshops για παιδιά με προβλήματα όρασης στη Σιγκαπούρη στο Philatelic Museum, το οποίο φιλοξενεί μια έκθεση με τίτλο: «Ο Μικρός Πρίγκιπας: Πίσω από την Ιστορία».

Περισσότερες πληροφορίες για την IWC εδώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή