Φιλοκυβερνητικές ιώσεις

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

​Οταν δηλώνεις κεντροδεξιός και φιλελεύθερος, θέλεις να κρύψεις ότι στην πραγματικότητα είσαι δεξιός και συντηρητικός. Αφού λοιπόν είσαι δεξιός και συντηρητικός, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν μπορεί παρά να είσαι ακροδεξιός. Και όταν πια έχει αποκαλυφθεί η μαύρη ακροδεξιά ψυχή σου, πώς αλλιώς να μην σε αποκαλέσω χρυσαυγίτη. Μετά δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Η αλήθεια είναι τόσο απλή, που ακόμη και τα αγνά παρθένα από σκέψη μυαλά της καθ’ ημάς Αριστεράς δύνανται να την αντιληφθούν. Αρκεί να τους δώσεις την άκρη του μίτου, απλοελληνιστί τη μύτη του μίτου, ώστε να μπορέσουν σαν άξια λαγωνικά να τον ακολουθήσουν. Και η μύτη αρχίζει και οσφρίζεται το μονοπάτι προς τη Χρυσή Αυγή από τη στιγμή που μυρίζεται διαφωνία με τη λαοπρόβλητη κυβέρνησή μας. Διαφωνία η οποία στη διάλεκτο της δημοκρατίας ονομάζεται αντιπολίτευση. Απόδειξη ότι ο μόνος ο οποίος μπορεί να δηλώνει κεντρώος χωρίς να σηκώνονται οι τρίχες της αριστεράς κεφαλής είναι ο κ. Καμμένος. Συνεργάσιμος να είναι κι από κει και πέρα ας είναι ό,τι θέλει.

Τελευταία θύματα της άτεγκτης λογικής δύο μητροπολίτες, ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Διάκονος του λόγου της αληθείας, η κυρία Ακριβοπούλου από άμβωνος της κυβερνητικής τηλεόρασης τους αποκάλεσε χρυσαυγίτες. Κι ας έχουν επανειλημμένως αποκαλέσει επικίνδυνη τη συμμορία του υποκόσμου. Αυτά είναι λεπτομέρειες. Σημασία έχει ότι είχαν το θράσος να διαφωνήσουν δημοσία με τη συμφωνία που συνήψε χωρίς να συνάψει ο Αρχιεπίσκοπος με το αφεντικό της. Οταν δε ο Πειραιώς απείλησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να προστατεύσει την τιμή του, εκείνη ζήτησε συγγνώμη επικαλούμενη πυρετό. «Δεν έλυσα τις ασκήσεις, κύριε, διότι είχα πυρετό. Κι αντί να βγάλω στο τέλος της εξίσωσης τον Καλαβρύτων, μου βγήκαν ο Μεσσηνίας και ο Πειραιώς». Να ’ναι καλά η γυναίκα, περαστικά της εύχομαι, ελπίζω να έχει κάνει αντιγριπικό εμβόλιο και της συνιστώ να προσέχει με τον Νοτιά τις αριστερές φιλοκυβερνητικές ιώσεις. Δεν είναι θανατηφόρες, όμως σε κάνουν να σέρνεσαι μια ολόκληρη ζωή.

Κατά τα λοιπά, με αφορμή το προτεινόμενο μνημόνιο Τσίπρα – Ιερωνύμου, οφείλω να παρατηρήσω ότι η συνοδική Εκκλησία της Ελλάδος αποδεικνύεται πολύ πιο φιλελεύθερη από την αριστερή μας σύνοδο. Και πολύ συνεπέστερη. Τέσσερα χρόνια τώρα ο προκαθήμενος της Αριστεράς αθετεί τις υποσχέσεις που έδωσε στο πλήρωμά του και οι εκπρόσωποί του βουλευτές τον ακολουθούν με σκυμμένο το κεφάλι και την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια. Η ανθεκτικότερη μνημονιακή κυβέρνηση χρωστάει την αντοχή της στην πειθήνια ανειλικρίνεια και στη δειλία των βουλευτών που τη στηρίζουν. Μόλις οι ιεράρχες θεώρησαν εαυτούς εξαπατημένους, ξεσηκώθηκαν για να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του κλήρου που εκπροσωπούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή