Tο καφέ του παραδείσου

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρχές φθινοπώρου, και η Βενετία υποδεχόταν την αφρόκρεμα του παγκόσμιου κινηματογράφου στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Τις ημέρες εκείνες, ένας χώρος-ορόσημο για την πολιτιστική ζωή της πόλης άνοιγε εκ νέου μετά από χρόνια εγκατάλειψης, υπό την αιγίδα της ευαισθητοποιημένης σε θέματα πολιτισμού ιταλικής εταιρείας καφέ Lavazza.

Ο λόγος για το ιστορικό Caffè Paradiso, που κοσμεί την είσοδο των Κήπων της Μπιενάλε (την καρδιά της Μπιενάλε της Βενετίας) από τις αρχές του 19ου αιώνα και το οποίο έχει αποτελέσει σημείο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών για απλούς επισκέπτες αλλά και επιφανείς προσωπικότητες, όπως οι Rodin, Klimt, Kandinsky, Picasso και Warhol.

Επανασχεδιασμένο εσωτερικά από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Cino Zucchi, το νέο καφέ-εστιατόριο In Paradiso φιλοδοξεί να γίνει χώρος έμπνευσης και δικτύωσης για μια νέα γενιά φιλότεχνων και δημιουργών. inparadiso.net

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή