Αναφορά βουλευτών της ΔΗΣΥ στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του C4I

Αναφορά βουλευτών της ΔΗΣΥ στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του C4I

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aναφορά κατέθεσαν βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία ζητούν απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, επικεντρώνοντας σε θέματα για τυχόν ευθύνες πρώην υπουργών για το χρονικό διάστημα μετά το 2004.

«Δια της παρούσης δε, αναφορά μας, τονίζουν οι βουλευτές, θέτουμε σε γνώση σας το ως άνω ιστορικό, δεδομένης της σοβαρότητας των διαλαμβανομένων στοιχείων και του περιεχομένου της όλης υποθέσεως, η οποία άπτεται ποινικών ευθυνών πρώην κυβερνητικών στελεχών, σας ζητούμε να επιληφθείτε αυτής, κατά το λόγο αρμοδιότητα σας, για την παροχή των αναγκαίων απαντήσεων και διευκρινήσεων περί του μέχρι σήμερα χειρισμού της σχετικής δικογραφίας. Ευελπιστούμε δε, ότι η κατατιθέμενη αναφορά θα υποστηρίξει και διευκολύνει το έργο σας και την υψηλή θεσμική σας αποστολή».

Οι βουλευτές επικαλούνται βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο εστάλησαν στο εδώλιο 18 άτομα για την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων και αναφέρουν ότι αυτό υιοθέτησε εισαγγελική πρόταση με την οποία ευθύνες είχαν αποδοθεί και σε κυβερνητικά στελέχη μετά το 2004 για ζημιά σε βάρος του Δημοσίου.

Μετά την αναφορά των βουλευτών, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει από τη Βουλή το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής και όλο τον φάκελο της υπόθεσης Siemens, προκειμένου να διαπιστώσει αν είχαν τεθεί υπόψιν του κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία για το C4I. 

Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Κατά την έξοδο των βουλευτών από τον Άρειο Πάγο, ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε: «Είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή