Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I μετά την εμφάνιση μάρτυρα που μίλησε για μίζες σε υπουργό

Στη Βουλή η δικογραφία για το C4I μετά την εμφάνιση μάρτυρα που μίλησε για μίζες σε υπουργό

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ώρα που η υπόθεση για το σύστημα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων βρίσκεται στην επικαιρότητα, η σχετική δικογραφία που έχει σχηματιστεί από τις πολυετείς έρευνες της Δικαιοσύνης, διαβιβάζεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαβίβαση της δικογραφίας που αριθμεί περί τις 20.000 σελίδες – τον χειρισμό των ανακρίσεων είχε μέχρι τώρα ο Εφέτης Ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης – γίνεται με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, καθώς εμφανίστηκε μάρτυρας, ο οποίος μεταξύ άλλων, μίλησε για μίζες σχετικά με την ανάθεση του έργου το 2003 στην εταιρεία SAIC αμερικανικών συμφερόντων.

Η κατάθεση του εν λόγω μάρτυρα, ο οποίος αναφέρεται σε υπουργό της εποχής εκείνης, οδήγησε τις δικαστικές αρχές στη διαβίβαση της δικογραφίας, προκειμένου η Βουλή να ασκήσει τα κατά τον νόμο και το Σύνταγμα προβλεπόμενα.

Πάντως, πληροφορίες ανέφεραν, ότι ο μάρτυρας ενδέχεται να αναφέρεται γενικά, πέραν του συγκεκριμένου υπουργού, στους μετέχοντες στο – τότε – ΚΥΣΕΑ, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί πλήρως σε ποιο εύρος κυβερνητικών στελεχών της εποχής εκείνης γίνεται αναφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή