Καιρός: Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Καιρός: Νεφώσεις και πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νεφώσεις με παροδικές βροχές στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, και κατά τόπους στα Δωδεκάνησα και στη Δυτική Ελλάδα, περιμένουμε την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα και κατά τόπους σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 14 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ηπειρο από 5 έως 17, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου από 9 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Κεντρικού και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 17 και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, και βαθμιαία στα ανοικτά βορειοδυτικοί μέτριοι.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν, με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες παροδικές ασθενείς βροχοπτώσεις, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους, κυρίως μετά το μεσημέρι Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί μέτριοι και μετά το μεσημέρι από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή