Στάμος Ζούλας – «Σε όλη τη ζωή του δημοσιογράφος»

Στάμος Ζούλας – «Σε όλη τη ζωή του δημοσιογράφος»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τελευταίο αντίο στον Στάμο Ζούλα είπε χθες πλήθος κόσμου, που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Κεφαλάρι, όπου τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία. Ηταν εκεί η οικογένεια της «Καθημερινής», εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, φίλοι και γνωστοί που θέλησαν να τιμήσουν έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας, «έναν πάνω απ’ όλα και σε όλη τη ζωή του δημοσιογράφο», όπως είπε στον επικήδειο που εκφώνησε η Μαρία Κατσουνάκη. Η συγκίνηση ήταν διάχυτη σε όλη τη διάρκεια της σεμνής και λιτής τελετής, ενώ αυτό που κυριάρχησε πριν και μετά ήταν οι αναμνήσεις από την πολυετή –πάνω από 60 χρόνια– παρουσία του Στάμου Ζούλα στη δημοσιογραφία και στην «Κ».

Ολοι όσοι ανηφόρισαν το χθεσινό ηλιόλουστο μεσημέρι στο Κεφαλάρι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν και να διηγηθούν ιστορίες, περιστατικά, ανέκδοτα από τη συνεργασία ή τη φιλία τους με τον Στάμο, να υπογραμμίσουν το αστείρευτο χιούμορ του, τη διάθεση αυτοσαρκασμού του, την εποικοδομητική κριτική που ασκούσε, τη βοήθεια και τη στήριξη που προσέφερε σε συναδέλφους, συνεργάτες και συντάκτες στην εφημερίδα. Αλλά φυσικά και να συλλυπηθούν τη σύζυγό του Χρύση, τους γιους του Χρήστο και Κωνσταντίνο, τον αδελφό του Ανδρέα και την εγγονή του Χρύση.

Στην εξόδιο ακολουθία, από τον πολιτικό κόσμο παρέστησαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πρώην υπουργοί –και στενοί φίλοι του Στάμου Ζούλα– Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και Αχιλλέας Καραμανλής, οι αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αλλά και οι κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Γιώργος Κουμουτσάκος, Κώστας Τασούλας, Θεόδωρος Κασσίμης, Γιώργος Κοντογιάννης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Γ. Αναστασόπουλος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Από την «Κ» παρέστησαν ο διευθύνων σύμβουλος Θέμης Αλαφούζος, ο διευθυντής Αλέξης Παπαχελάς και πάρα πολλοί σημερινοί και πρώην συντάκτες και στελέχη. Ο Στάμος Ζούλας θα ταφεί σήμερα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αστακό. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή