Μπουτάρης: Διαφωνώ με το να δίνει ο δήμαρχος «δαχτυλίδι»

Μπουτάρης: Διαφωνώ με το να δίνει ο δήμαρχος «δαχτυλίδι»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καθαρά προσωπική» χαρακτήρισε την απόφασή του να μη διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μπουτάρης τόνισε αρχικά αστειευόμενος ότι αυτή η συνέντευξη Τύπου δεν είναι αποχαιρετιστήρια, καθώς θα πει το αντίο στις 31 Αυγούστου.

«Η απόφαση να μην διεκδικήσω τον δήμο είναι καθαρά προσωπική, έχω 16 χρόνια που υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε κ. Μπουτάρης προσθέτοντας: «Ο δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα, είναι υπηρεσία, γι΄ αυτό δεν πρέπει να ξεπερνάει τις δύο θητείες».

Ο κ. Μπουτάρης παραδέχθηκε ότι «κουράστηκε» μετά από 16 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σημείωσε ότι πήρε αυτή την απόφαση παρότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν και στον ίδιο και την παράταξή του  μεγάλη αποδοχή.

«Η αποδοχή μου είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από τον δεύτερο υποψήφιο», σημείωσε και αποκάλυψε ότι είχε πολλές πιέσεις για να θέσει ξανά υποψηφιότητα αλλά ο ίδιος εκτίμησε πως «ό,τι είχα να δώσω το έδωσα».

Αναφερόμενος στην παράταξη «Πρωτοβουλία», δήλωσε βέβαιος ότι δεν θα διαλυθεί, «αλλά θα διακριθεί κιόλας».

«Ήρθε η ώρα να ανοίξουν οι πόρτες για νέο κόσμο», τόνισε και πρόσθεσε: «Όχι μόνο δεν φοβάμαι τις αλλαγές, αλλά τις επιζητώ». 

Όσον αφορά το ζήτημα της διαδοχής, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε αντίθετος με τη διαδικασία «να δίνει ο δήμαρχος δακτυλίδι». «Το μόνο δακτυλίδι που έχω είναι η βέρα του γάμου μου, είμαι εναντίον οποιασδήποτε διαδικασίας να δώσει ο δήμαρχος δακτυλίδι», είπε και απηύθυνε  έκκληση στα κόμματα «να κάνουν στην άκρη και να μην ορίσουν κομματικούς υποψηφίους».

«Δεν τα κάναμε όλα τέλεια, κάναμε και λάθη χοντρά. Ισως λάθη που μας στοίχισαν σε δημοφιλία», πρόσθεσε ο κ.Μπουτάρης αναφορικά με την οκταετή πορεία, ενώ στη συνέχεια ερωτηθείς γι’ αυτά τα λάθη χαρακτήρισε ως τέτοιο τη θέση που πήρε για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

«Παρ' όλο που δεν αλλάζω τη θέση μου. 'Ηταν άκαιρη η τοποθέτηση μου. Σ' αυτό το θέμα όμως υπάρχει μια τραγική παραπληροφόρηση. Με βρίζουν λες και υπέγραψα εγώ τη συμφωνία» τόνισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή