Οι γερμανοί προτεστάντες καταγγέλλουν την «άγρια» εμπορευματοποίηση των Χριστουγέννων

Οι γερμανοί προτεστάντες καταγγέλλουν την «άγρια» εμπορευματοποίηση των Χριστουγέννων

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προτεσταντική εκκλησία της Γερμανίας επέκρινε με σφοδρότητα σήμερα την «άγρια» εμπορευματοποίηση των Χριστουγέννων, καταγγέλλοντας κυρίως το ολοένα και πιο πρώιμο άνοιγμα των χριστουγεννιάτικων αγορών.

«Τι θα απομείνει από τους ρυθμούς της ζωής μας, από τους ρυθμούς του εκκλησιαστικού έτους, εάν όλα είναι διαθέσιμα χωρίς καμία διακοπή…;» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Γερμανίας (EKD).

«Η άγρια εμπορευματοποίηση της περιόδου των τεσσάρων εβδομάδων πριν από τα Χριστούγεννα και της ημέρας των Χριστουγέννων στην πραγματικότητα στέλνει το αντίθετο μήνυμα όσων η Βίβλος μας διδάσκει» συνεχίζει η EKD.

Στο στόχαστρο των προτεσταντών της Γερμανίας βρίσκεται το άνοιγμα, όλο και νωρίτερα από την 24η Δεκεμβρίου, των χριστουγεννιάτικων αγορών, άκρως δημοφιλών στη χώρα.

Η πλειονότητα των γερμανικών πόλεων, όπως η Φραγκφούρτη, το Βερολίνο, το Αμβούργο, η Κολωνία, θα εγκαινιάσουν την 26η Νοεμβρίου τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους όπου προσφέρονται μεταξύ άλλων ζεστό κρασί, πρέτζελ και άλλα εποχικά εδέσματα. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές ανοίγουν σήμερα στο Ντόρτμουντ και το Ντίσελντορφ.

Η EKD, που εκπροσωπεί τους προτεστάντες της Γερμανίας, οι οποίοι υπολογίζονται σε 21,5 εκατομμύρια (έναντι 23,3 εκατομμυρίων καθολικών) θέλει να διατηρήσει εντός του πλαισίου της παράδοσης τις «τέσσερις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα» κι αυτή η περίοδος ξεκινά φέτος την 2α Δεκεμβρίου.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται ορισμένοι καθολικοί. Ο Ούρλιχ Λότα, ο εκπρόσωπος Τύπου της επισκοπής της Έσσης, ερωτηθείς από το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), σημειώνει ότι «ως θρησκευόμενοι χριστιανοί, είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μια πολιτιστική γιορτή με φωτάκια στο τέλος του έτους, αλλά η γιορτή της γέννησης του Ιησού».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή