Καταπακτές και κιτς επίπλωση στις βίλες της οικογένειας Καζαμόνικα που κατεδαφίζονται στη Ρώμη (φωτογραφίες)

Καταπακτές και κιτς επίπλωση στις βίλες της οικογένειας Καζαμόνικα που κατεδαφίζονται στη Ρώμη (φωτογραφίες)

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυνάμεις της αστυνομίας στη Ρώμη, άρχισαν να κατεδαφίζουν οκτώ αυθαίρετες βίλες της οικογένειας Καζαμόνικα, στην απόκεντρη περιοχή της Ρώμης, Κουαντράρο.

Πρόκειται για οικογένεια με τεράστια οικονομικά συμφέροντα (κυρίως στον οικοδομικό τομέα και σε αλυσίδες εστιατορίων) η οποία έχει κατηγορηθεί για παράνομη δράση μαφιόζικου τύπου.

Καταπακτές και κιτς επίπλωση στις βίλες της οικογένειας Καζαμόνικα που κατεδαφίζονται στη Ρώμη (φωτογραφίες)-1

Στην έναρξη της επιχείρησης κατεδάφισης, με πάνω από εξακόσιες άνδρες και γυναίκες των οργάνων της τάξης, θέλησαν να είναι παρόντες ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι και η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.

Στο εσωτερικό το παράνομων κατοικιών (τις οποίες επισκέφθηκε ο Κόντε) υπήρχαν, μεταξύ των άλλων, εκτεταμένες όσο και κακόγουστες τοιχογραφίες, επίχρυσοι θρόνοι και καθρέφτες, όπως και πορσελάνινες τίγρεις.

Καταπακτές και κιτς επίπλωση στις βίλες της οικογένειας Καζαμόνικα που κατεδαφίζονται στη Ρώμη (φωτογραφίες)-2

Η ιταλική αστυνομία έχει πραγματοποιήσει σειρά επιχειρήσεων κατά της οικογένειας Καζαμόνικα, αλλά, όπως αναφέρει ο Τύπος, για να κατεδαφιστούν οι συγκεκριμένες βίλες, παρά τις σχετικές αποφάσεις της δικαιοσύνης, χρειάστηκαν τρεις δεκαετίες.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι στο εσωτερικό των ακινήτων βρέθηκαν και τέσσερις καταπακτές. Σε μια, τουλάχιστον, από αυτές, μπορούσε άνετα να κρυφτεί άνθρωπος. Για να μπορέσουν να συνεχιστούν τα έργα κατεδάφισης, η αστυνομία της Ρώμης αποφάσισε να μπλοκάρει την κυκλοφορία σειράς τρένων (τα οποία περνούν από διπλανή σιδηροτροχιά), απ' τις έντεκα χθες βράδυ μέχρι τις τέσσερις το πρωί.

Καταπακτές και κιτς επίπλωση στις βίλες της οικογένειας Καζαμόνικα που κατεδαφίζονται στη Ρώμη (φωτογραφίες)-3
Καταπακτές και κιτς επίπλωση στις βίλες της οικογένειας Καζαμόνικα που κατεδαφίζονται στη Ρώμη (φωτογραφίες)-4

«Με τις κατεδαφίσεις αυτές θέτουμε τέρμα σε μια παρατεταμένη παρανομία και στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα στο οργανωμένο έγκλημα και στην οικογένεια Καζαμόνικα», τόνισε η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι.

Καταπακτές και κιτς επίπλωση στις βίλες της οικογένειας Καζαμόνικα που κατεδαφίζονται στη Ρώμη (φωτογραφίες)-5

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: ilmessaggero.it

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή