Με οριακές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με οριακές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τζίρο… Αυγούστου λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ και με πολύ μικρές διακυμάνσεις και αρκετές εναλλαγές προσήμων, το ελληνικό Χρηματιστήριο διατήρησε την… αδυναμία του να κλείσει πάνω από τις 600 μονάδες, τις οποίες «έχασε» την περασμένη Τρίτη. Ο τραπεζικός κλάδος συνέχισε να κινείται κοντά στα ιστορικά χαμηλά, με τη συνεδρίαση αντίδρασης της Τετάρτης να αποδεικνύεται απλώς ένα διάλειμμα στην πτώση, με τον προβληματισμό της αγοράς να «χτυπάει κόκκινο».

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,20% στις 598,73 μονάδες, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,04% στις 1.570,40 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 0,56% στις 955,55 μονάδες, ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε 0,40% στις 414,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 16,9 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε στο +0,89%, η Eurobank στο +0,41%, ενώ η Alpha Bank υποχώρησε κατά 0,82% και η Πειραιώς έκλεισε στο -3,12% και στο χαμηλό ημέρας.

Τα βλέμματα της αγοράς είναι πλέον στραμμένα στα αποτελέσματα εννεαμήνου των τραπεζών τα οποία ξεκίνησαν χθες με τη Eurobank και ολοκληρώνονται την επόμενη Παρασκευή, ενώ σήμερα αναμένεται η αντίδραση των επενδυτών στην επίσημη ανακοίνωση του σχεδίου της ΤτΕ για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών.

Οπως σημειώνει ο Λουκάς Παπαϊωάννου, οικονομολόγος της Fast Finance, η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI Emerging Markets & MSCI Greece Standard, που θα ολοκληρωθούν τέλος του μήνα, συνεχίζουν να επηρεάζουν αρνητικά την ελληνική αγορά, χωρίς να αναμένουμε κάποιο σημαντικό θετικό καταλύτη που θα αντιστρέψει το κλίμα. Η έγκριση των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, η ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος ενός προγράμματος μείωσης των κόκκινων δανείων των τραπεζών, αλλά και η συζήτηση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή, δεν λύνουν τα διαρκή και σημαντικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και αποτελούν απλώς τις αναγκαίες ελάχιστες συνθήκες για να κερδηθεί χρόνος. Ετσι οι ελάχιστοι εναπομείναντες στο ελληνικό Χρηματιστήριο συνεχίζουν να βλέπουν την εξαΰλωση των τραπεζικών κεφαλαιοποιήσεων, οι οποίες αρχίζουν να επηρεάζουν και το υπόλοιπο ταμπλό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή