Η Art Athina συνεχίζεται… στα δικαστήρια

Η Art Athina συνεχίζεται… στα δικαστήρια

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ακύρωση της καταγγελίας της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας EuroMare, της πρώην διοργανώτριας εταιρείας της Art Athina, και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης αποφάσισε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, δίνοντας συνέχεια στη νομική διαμάχη των δύο πλευρών.

Η ρήξη μεταξύ της εταιρείας και του ΠΣΑΤ ήρθε τον Ιανουάριο του 2017, όταν ο Σύνδεσμος αποφάσισε να καταγγείλει τη σύμβαση έργου για τη διοργάνωση της αθηναϊκής φουάρ, πέντε μήνες πριν από την προγραμματισμένη έναρξή της στο γήπεδο του Τάε Κβον Ντο. Ενας από τους κύριους παράγοντες του «διαζυγίου» μεταξύ των δύο πλευρών ήταν η ασυμφωνία στον τρόπο διαχείρισης του νέου ΕΣΠΑ ύψους 600.000 ευρώ, για το οποίο ο ΠΣΑΤ ζητούσε τότε την επικαιροποίηση των όρων σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία. («Κ», 17/1/2017). Η εταιρεία είχε στείλει τότε επιστολή στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου κάνοντας λόγο για μονομερή ενέργεια και θυμίζοντας ότι η σύμβαση έργου μεταξύ τους ίσχυε έως το 2019, ενώ σε δηλώσεις της υποστήριζε ότι το θέμα του ΕΣΠΑ δεν είχε τεθεί ποτέ υπό συζήτηση («Κ», 16/3/2017).

«Η απόφαση βάζει τα πράγματα στη θέση τους και οι πέντε αιτιάσεις του ΠΣΑΤ για την καταγγελία της σύμβασης καταρρίφθηκαν, ενώ αναγνωρίστηκε το θέμα της δυσφήμισής μας. Η απόφαση του δικαστηρίου μάς αναγνωρίζει ως διοργανωτές από το 2016 και ως εκ τούτου θα εξετάσουμε πώς θα χειριστούμε την έκθεση του 2019», δήλωσε στην «Κ» ο σύμβουλος της EuroMare και πρώην διευθυντής της Art Athina Αλέξης Κανιάρης.

Η «Κ» επικοινώνησε με τον ΠΣΑΤ και τον νομικό του σύμβουλο, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν τον κ. Κανιάρη ως εκπρόσωπο της EuroMare και εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.

Από το 2017 διοργανώτρια εταιρεία της Art Athina είναι η Be Best, ενώ η έκθεση άλλαξε χώρο και ημερομηνίες, καθώς πέρυσι φιλοξενήθηκε τον Ιούνιο στο Ωδείο Αθηνών με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Σταματία Δημητρακοπούλου.

Η Art Athina είναι μία από τις παλαιότερες φουάρ της Ευρώπης με παρουσία στον χώρο της τέχνης από το 1993.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή