Ξεχωριστό ρεσιτάλ από τον Κ. Ράπτη

Ξεχωριστό ρεσιτάλ από τον Κ. Ράπτη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι ένα μουσικό όργανο που εμφανίζεται συχνά σε συναυλιακούς χώρους, παρά την ιστορία του, τον πλούσιο ήχο του και τη δημοφιλία του. Το Μέγαρο Μουσικής συμπεριέλαβε στον προγραμματισμό του ένα αφιέρωμα στους σολίστ του ακορντεόν. Στην πρώτη συναυλία του κύκλου με τίτλο «A-round Bach: πριν και μετά τις Παραλλαγές Goldberg», αύριο, στις 8.30 μ.μ., στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, το ακορντεόν του Κωνσταντίνου Ράπτη συναντά ένα πνευστό με πολύ ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το φλάουτο με ράμφος του Δημήτρη Κούντουρα.

Στο επίκεντρο αυτού του ξεχωριστού ρεσιτάλ βρίσκονται οι «Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ» του Μπαχ. Ο διεθνής Ελληνας σολίστ του ακορντεόν ανιχνεύει τις μουσικές συνάφειες ανάμεσα στις «Παραλλαγές Γκόλντμπεργκ» και σε συνθέσεις-προάγγελους που γράφτηκαν τρεις αιώνες πριν από αυτές, αλλά και σε έργα που δημιουργήθηκαν τρεις αιώνες μετά. Απέναντι στις «Παραλλαγές» του Μπαχ, μια σύγχρονη μορφή, το Erz (ορυκτό, στα φινλανδικά), του Φινλανδού Γιούκα Τιένσου, απρόσμενα αναμειγμένο με τους πιο αυστηρούς και αναρχικούς κανόνες του Γκιγιόμ ντε Μασό.

Ο Κ. Ράπτης παρουσιάζει και masterclass στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, σήμερα στις 7 μ.μ. Μια ανοιχτή συνάντηση με συνθέτες και μουσικούς που θέλουν να γνωρίσουν το ακορντεόν (είσοδος ελεύθερη, με κράτηση θέσης στο [email protected]).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή