Ποδόσφαιρο: Αμείωτο το ενδιαφέρον στη Σούπερ Λίγκα

Ποδόσφαιρο: Αμείωτο το ενδιαφέρον στη Σούπερ Λίγκα

3' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μήνες μετά το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ, ήλθε η ώρα να σπάσει η μεγάλη αλυσίδα των κλασικών ντέρμπι που κράτησε από την 4η έως τη 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας; Ή μήπως όχι; Μπορεί το μενού της 11ης αγωνιστικής να μην προσφέρει μια καταπρόσωπο μονομαχία μεταξύ των «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως συνέβαινε για επτά συνεχόμενες αγωνιστικές, έχει, όμως, δύο αναμετρήσεις κατευθείαν από τα ψηλότερα πατώματα του βαθμολογικού πίνακα: ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ φιλοξενεί την 4η Ξάνθη, ενώ ο 2ος Ατρόμητος υποδέχεται στο Περιστέρι τον 3ο Ολυμπιακό. Δύο ντέρμπι μεταξύ ομάδων της πρώτης τετράδας, δηλαδή, κι ας μην είναι τόσο λαμπερά τα ονόματα του Ατρομήτου και της Ξάνθης, δύο ομάδων που διακρίνονται από σταθερότητα και σοβαρότητα, γι’ αυτό και βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία με τη συμπλήρωση του ενός τρίτου του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος, μετρά εννιά νίκες και μόλις μία ισοπαλία σε δέκα ματς, παίζει στην έδρα του και ως εκ τούτου, είναι λογικό να προβάλει ως μεγάλο φαβορί απέναντι στην Ξάνθη, που είναι 4η με 18 βαθμούς. Η προϊστορία έρχεται να αμφισβητήσει αυτή την προσέγγιση και υπενθυμίζει ότι στα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Ξάνθη έχει μία νίκη (0-1), δύο ισοπαλίες (0-0) και μόλις μία ήττα (πέρυσι με 2-1) στην Τούμπα κι αυτήν με γκολ που δέχθηκε στο 85΄. Είναι, λοιπόν, ένας δύσκολος αντίπαλος για τον ΠΑΟΚ ειδικά στα εκτός έδρας παιχνίδια, λόγω της καλής αμυντικής της οργάνωσης και της ικανότητάς της στις αντεπιθέσεις.

Το ίδιο δύσκολος αντίπαλος έχει αποδειχθεί τα τελευταία χρόνια και ο Ατρόμητος για τον Ολυμπιακό. Οι Περιστεριώτες είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ οι δύο αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος, βρίσκονται σταθερά στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας και στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια τους με τους «ερυθρόλευκους» μετρούν μία νίκη και μία ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός είναι 6 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και τέσσερις από τον Ατρόμητο, γι’ αυτό και ο Μαρτίνς έχει δώσει χαρακτήρα «τελικού» στο αυριανό ματς, γνωρίζοντας καλά ότι με ήττα θα βρεθεί πιθανώς στο -9 και σίγουρα στο -7 αντιστοίχως, βάζοντας σε κίνδυνο ακόμα και την «παρηγοριά» της δεύτερης θέσης.

Δύσκολο παιχνίδι έχει και η ΑΕΚ, η οποία δοκιμάζεται σήμερα στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό. Ο «Δικέφαλος» μετρά δύο αγώνες χωρίς νίκη και ο Παναιτωλικός τρεις, γεγονός που υποδηλώνει την κρισιμότητα του αγώνα και για τους δύο. Τρεις αγώνες χωρίς νίκη είναι και ο Παναθηναϊκός και έχει μπροστά του τον ουραγό Απόλλωνα, που δεν μοιάζει απειλητικός στο ΟΑΚΑ, είναι όμως μια ομάδα που έχει δείξει φανερά σημάδια βελτίωσης επί των ημερών του Γιάννη Ματζουράκη κι ας μην έχει καταφέρει να κερδίσει τα αντίστοιχα στον βαθμολογικό πίνακα. Στα άλλα τέσσερα ματς, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Αστέρας Τρίπολης ψάχνουν στην έδρα τους το «φιλί της ζωής» κόντρα σε Λεβαδειακό και Λάρισα αντιστοίχως. Είναι δύο ομάδες που βρίσκονται πολύ χαμηλά βαθμολογικά σε σχέση με τις προδιαγραφές τους και θέλουν νίκη για να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις. Αξιοσημείωτο το ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο του Αστέρα, στη θέση του Σάββα Παντελίδη ο οποίος κάνει αύριο το δικό του ντεμπούτο με τον Αρη απέναντι στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, στο παιχνίδι των δύο ομάδων που ανέβηκαν εφέτος από τη Φούτμπολ Λιγκ. Το πρόγραμμα κλείνει τη Δευτέρα στη Ν. Σμύρνη, όπου ο ανεβασμένος Πανιώνιος υποδέχεται την (αήττητη επί Χάβου σε εφτά συνεχόμενα παιχνίδια) Λαμία.

Συνοπτικά το πρόγραμμα (11η αγωνιστική): Σάββατο: 16:00 Παναθηναϊκός – Απόλλων (ΕΡΤ), 17.15 Αστέρας Τρίπολης – Λάρισα (Novasports1), 19.00 Παναιτωλικός – ΑΕΚ (ΕΡΤ), 19.30 ΠΑΟΚ – Ξάνθη (Novasports2), Κυριακή: 17.15 ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός (Novasports2), 19.00 Ατρόμητος – Ολυμπιακός (ΕΡΤ), 19.30 ΟΦΗ – Αρης (Novasports1), Δευτέρα: 19.30 Πανιώνιος – Λαμία (Novasports1).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΠΑΟΚ 26, Ατρόμητος 24, Ολυμπιακός 20, Ξάνθη 18, ΑΕΚ 17, Παναθηναϊκός 15, Αρης 15, Πανιώνιος 14, Παναιτωλικός 12, Λαμία 11, Λάρισα 11, Λεβαδειακός 7, ΟΦΗ 7, ΠΑΣ Γιάννενα 7, Αστέρας Τρ. 6, Απόλλων 1 (σημ.: ο Παναθηναϊκός έχει -6 β., η ΑΕΚ -3 και ο ΠΑΟΚ -2).

«Ερυθρόλευκος» Μασούρας

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Γιώργου Μασούρα από τον Πανιώνιο. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός θα ενταχθεί στο δυναμικό των «ερυθρολεύκων» από την 1η Ιανουαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή