Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Το παρόν και το μέλλον της οπτικής ανθρωπολογίας» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας. Στις 11.30 π.μ. Στον χώρο απέναντι από τον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ. Στοά Κοραή.

• Διήμερο αφιέρωμα στον Ινγκμαρ Μπέργκμαν πραγματοποιεί το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα με προβολές και συζητήσεις. Από τις 11 π.μ. Λεωφ. Συγγρού 364.

• «Bubble Jam» μια παράσταση-παιχνίδι για τη γενιά που έχει περίπου την ίδια ηλικία με το YouTube, στήνει ο Daniel Wetzel, ιδρυτικό μέλος της διεθνώς καταξιωμένης ομάδας Rimini Protokoll, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από σήμερα έως τις 21/4/19. 5ος όροφος – Εργαστήριο Εφηβικού Θεάτρου. Στις 7 μ.μ. Λεωφ. Συγγρού 107.

• Παρουσίαση του βιβλίου της Ζέτας Παπανδρέου «Τραυματική μνήμη και Δημόσια Ιστορία. Δίστομο 1944 – 2018» (εκδ. Ταξιδευτής) με ομιλητές τους Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Γεράσιμο Στεφανάτο και Χριστίνα Σταμούλη σήμερα στην αίθουσα του Θεάτρου Βρετάνια. Στις 12 μ. Πανεπιστημίου 7.

• «Το Ξανθό Κορίτσι της Σαντορίνης» , μουσικοθεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίζας Κωχ από τις Μαρίζα Κωχ και Νένα Βενετσάνου στο Trii Art Hub (πρώην Δίαυλος). Στις 8.30 μ.μ. Δράκου 9, Κουκάκι.

• «A-round Bach: πριν και μετά τις “Παραλλαγές Goldberg”», ο τίτλος του ρεσιτάλ ακορντεόν του Κωνσταντίνου Ράπτη, παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο έργο του Γ. Σ. Μπαχ με ακορντεόν για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Συμμετέχει ο φλαουτίστας Δημήτρης Κούντουρας. Στις 8.30 μ.μ. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

• Επιστρέφει και πάλι στο θέατρο «Πόρτα», 18 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το θρυλικό «Σκλαβί» της Ξένιας Καλογεροπούλου σε συν-σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. Πρεμιέρα 25/11. Στις 11π.μ και 3 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή