Προβάδισμα 10,9 μονάδων στη ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα 10,9 μονάδων στη ΝΔ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 37,8% τοποθετεί νέα δημοσκόπηση το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας η οποία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ (26,9%) με 10,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται στα «Νέα», οι ΑΝΕΛ  συγκεντρώνουν ποσοστό 1,3% ενώ το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων με ποσοστά 2,5% και 2,4% αντίστοιχα κινούνται, κάτω από το όριο του 3% για την είσοδό τους στη Βουλή, η οποία με βάση τα συγκεκριμένα δημοσκοπικά ευρήματα προκύπτει ότι θα είναι πεντακομματική.

Τρίτη στην πρόθεση ψήφου εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,2% και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9% και το ΚΚΕ με 6,2%.

Επιπλέον, σε ποσοστό που φθάνει το 37%, οι κινήσεις Τσίπρα δεν πείθουν ούτε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συντριπτικά είναι τα νούμερα (της τάξης του 80%) ως προς την (αρνητική) αξιολόγηση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού από τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ.

Τέλος, αρνητικά αξιολογούν οι ερωτηθέντες τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα: Συγκεκριμένα το 47% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η συμφωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου για την εκκλησιαστική περιουσία κιμνείται σε λάθος κατεύθυνση (έναντι 36% που έχει θετική γνώμη), ενώ ακόμη και η διανομή του υπερπλεονάσματος αξιολογείται αρνητικά (50% έναντι 35%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή