Η «Καθημερινή» της Κύπρου έκλεισε δέκα επιτυχημένα χρόνια παρουσίας

Η «Καθημερινή» της Κύπρου έκλεισε δέκα επιτυχημένα χρόνια παρουσίας

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κλίμα ήταν αδελφικό και εγκάρδιο στην εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στη Λεμεσό για τη συμπλήρωση των δέκα ετών από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η «Καθημερινή Κύπρου». Ηταν την 1η Νοεμβρίου του 2008 όταν έφυγε από το τυπογραφείο η πρώτη παρτίδα φύλλων για να κυκλοφορήσει στα περίπτερα του νησιού στις 2/11 και να εγκαινιάσει μια νέα εποχή για τα εκδοτικά δεδομένα της Μεγαλονήσου.

Μέσα σε αυτή τη δεκαετία, η έκδοση έχει διαμορφώσει το δικό της κοινό, αλλά έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων για τον τρόπο με τον οποίον καλύπτει τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά δρώμενα. Οπως και με την ιστορική μας έκδοση στην Ελλάδα, η «Καθημερινή Κύπρου» έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια κρίσιμη μάζα από σωστά ενημερωμένους ενεργούς πολίτες.

Η «Καθημερινή» της Κύπρου έκλεισε δέκα επιτυχημένα χρόνια παρουσίας-1

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Καθημερινής Κύπρου» Δημήτρης Λοττίδης αναφέρθηκε στην πορεία της έκδοσης.

Οπως ήταν φυσικό, στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» όλοι οι συντελεστές του επιτυχημένου αυτού εγχειρήματος καθώς και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος εκφώνησε ομιλία με βαρύνουσα σημασία. Από την Αθήνα παρευρέθησαν ο εκδότης της «Κ» Θεμιστοκλής Α. Αλαφούζος, ο διευθυντής Αλέξης Παπαχελάς που απηύθυνε χαιρετισμό και ο Αθανάσιος Ελλις, διευθυντής της αγγλόφωνης έκδοσης, η οποία έκλεισε φέτος 20 χρόνια ζωής και κυκλοφορεί και στην Κύπρο. Τον λόγο πήρε, επίσης, ο Δημήτρης Λοττίδης, διευθύνων σύμβουλος της «Καθημερινής Κύπρου», που αναφέρθηκε στην πορεία της έκδοσης. Προσκεκλημένοι ήταν σημαντικοί παράγοντες από την πολιτική ζωή –όπως ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου κ.ά.– αλλά και παράγοντες της επιχειρηματικής δραστηριότητας όπως ο Γιώργος Δαυίδ κ.ά.

Στη δεκαετή πορεία της, η «Καθημερινή Κύπρου» δεν έπαψε να εκσυγχρονίζει τις υπηρεσίες της. Το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει στη δημοσίευση μονογραφιών και άλλων εκδόσεων, όπως το «Από την κρίση στην καταστροφή», μια επιλογή κειμένων και ρεπορτάζ που αφορούν την οικονομία της χώρας από το 2008 έως το 2014. Μία ακόμη προσφορά στα πνευματικά πράγματα ήταν η επανακυκλοφορία του βιβλίου του Κλεάνθη Γεωργιάδη «Ιστορία της Κύπρου», μιας προσωπικότητας που συνέδεσε το όνομά του με την Παιδεία της Κύπρου. Μεταξύ άλλων, η «Καθημερινή» διοργανώνει συνέδρια όπως το Economist και το Digital Agenda. Εννοείται πως δεν λείπουν και τα περίφημα βραβεία του «Γαστρονόμου». Με την ευκαιρία των δέκα χρόνων βγήκε συλλεκτικό λεύκωμα με τα σημαντικότερα πρωτοσέλιδα από το 2008 ώς το 2018. Οι ευχές μας στην «Καθημερινή Κύπρου» είναι να τα εκατοστήσει όπως κάνει το 2019 η δική μας έκδοση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή