Ο ΔΗΚΤΗΣ (25/11/18)

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Media Pro και Indesign οδεύει το έργο του ηλεκτρονικού διαιτητή

Στην ένωση εταιρειών Media Pro και Indesign οδεύει το έργο του ηλεκτρονικού διαιτητή, γνωστό ως Video Assistant Referee (VAR).

Το έργο, που στόχο έχει να διακριβώνονται οι επίμαχες φάσεις ποδοσφαίρου, εκτός από την προαναφερόμενη ένωση, διεκδικούσε και η ένωση εταιρειών Onex και Sony.

H τελευταία ωστόσο χθες τέθηκε εκτός διαγωνισμού έπειτα από απόφαση της επιτροπής διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού, η οποία ωστόσο έγινε δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΕΤ. Ετσι, για τη διεκδίκηση του έργου, προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ, μένει μόνον η κοινοπραξία που απαρτίζεται από την ελληνική εταιρεία Indesign και την Ισπανική Media Pro.

H τελευταία είναι η εταιρεία που διαθέτει τη σχετική τεχνογνωσία, αλλά η ελληνική εταιρεία είναι εκείνη που γνωρίζει τις διαδικασίες στην ελληνική αγορά.

Το έργο VAR είναι ένα από τα τέσσερα εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον περασμένο Μάιο, χαρακτηρίζοντάς τα «εμβληματικά» έργα.

Πειθαρχική έρευνα για δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Πειθαρχική έρευνα για τις διαδικασίες και τη συμπεριφορά που είχαν δύο ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατά τον έλεγχο φαρμακείου, διέταξε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Οι δύο ελεγκτές, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη, για έναν περίεργο λόγο, ενδεχομένως εκφοβισμού, φώναζαν και τρομοκρατούσαν ακόμα και τους πελάτες. Μάλιστα, οι φωνές υψώθηκαν ακόμα περισσότερο στην υπάλληλο που εξυπηρετούσε εκείνη τη στιγμή κάποιον πελάτη και καθυστερούσε να δώσει τα στοιχεία της. Τα όσα ειπώθηκαν είναι απερίγραπτα. Μετά λοιπόν την αποκάλυψη διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα, που ενδεχομένως να καταλήξει σε ένορκη διοικητική εξέταση.

Εμπλοκή Airbnb στο Μεσανατολικό

Νέες δικαστικές περιπέτειες προέκυψαν για την Airbnb, μετά την προ ημερών απόφασή της να αφαιρέσει αγγελίες Ισραηλιτών ιδιοκτητών ακινήτων, σε οικισμούς στα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Οχθης της Ιερουσαλήμ. Δικηγόροι κατέθεσαν ομαδική αγωγή, ενεργώντας για λογαριασμών των πελατών τους, ιδιοκτητών ακινήτων στην περιοχή, οι οποίοι ζητούν οικονομική αποζημίωση από τον αμερικανικό τεχνολογικό όμιλο, κατηγορώντας την Airbnb για απίστευτες διακρίσεις. Η εταιρεία προχώρησε στις αρχές της εβδομάδας στην αφαίρεση των αγγελιών περίπου 200 κατοικιών, που βρίσκονται στην παραπάνω περιοχή (κατά βάση σε οικισμούς που ανεγέρθηκαν από το Ισραήλ σε εδάφη στα οποία μέχρι τότε διέμεναν Παλαιστίνιοι), υποχωρώντας στην κριτική που είχε δεχθεί ότι δεν πρέπει οι εταιρείες να κερδοσκοπούν σε περιοχές από τις οποίες έχουν αποχωρήσει άνθρωποι παρά τη θέλησή τους. Οπως φαίνεται, η Airbnb είναι πλέον μπλεγμένη και στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διαμάχη…

Η Ελλάδα στους τελευταίους της Ε.Ε. στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Καταπέλτης για τη χώρα μας είναι η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με το επίπεδο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Για άλλη μία φορά, οι μετρήσεις της Κομισιόν δείχνουν τη χώρα μας να «σέρνεται» μεταξύ των τελευταίων θέσεων της Ε.Ε. και να συγκρίνεται ευθέως με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση eGovernment Benchmark 2018, που πραγματοποίησε η Cap Gemini και την οποία δημοσιοποίησε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσιάζει τη χώρα μας στις περισσότερες περιπτώσεις μεταξύ 25ης και 26ης θέσης στις επιμέρους αξιολογήσεις. Για παράδειγμα, στην αξιοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από ελληνικές επιχειρήσεις η χώρα βαθμολογείται με 60,8 έναντι 82,7 που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. των «28» και κατατάσσεται στην 26η θέση. Την ίδια κατάταξη έλαβε και η χρήση «προσυμπληρωμένων φορμών» που δείχνει τον βαθμό ετοιμότητας και ενημέρωσης της κρατικής μηχανής. Οι προσυμπληρωμένες φόρμες είναι εκείνες όπου το έγγραφο συμπληρώνεται εκ των προτέρων και καλείται να επιβεβαιώσει την πληροφορία ο χρήστης (π.χ. «πόθεν έσχες»). Υπάρχουν δεκάδες άλλες μετρήσεις στην αξιολόγηση οι οποίες φέρουν τη χώρα μας κάτω του μέσου όρου στην Ε.Ε. Μια μέτρηση ωστόσο μας φέρνει στην απόλυτη 28η θέση και είναι η χρήση του προτύπου eID που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή