Τσαβούσογλου: Ετοιμη για κάθε λύση στην Κύπρο η Τουρκία

Τσαβούσογλου: Ετοιμη για κάθε λύση στην Κύπρο η Τουρκία

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνει ότι είναι καιρός να αναζητηθούν άλλες προσεγγίσεις αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πολίτης», ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εκφράζει την ετοιμότητα της Άγκυρας να συζητήσει λύση διζωνικής, δικοινοτικής, ομοσπονδίας, συνομοσπονδίας και δύο κρατών. Σε παρατήρηση δε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, διαφωνεί με οποιαδήποτε λύση πέραν της διζωνικής ομοσπονδίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ απάντησε: «Αυτή μπορεί να είναι η προσωπική του άποψη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Σχέδιο Ανάν, το 2004, και η διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, το 2017, δείχνουν ότι η ομοσπονδία ως μορφή λύσης «απέτυχε», υποστηρίζοντας ότι στο Κραν Μοντανά η Τουρκία «έκανε κινήσεις στο κεφάλαιο της ασφάλειας, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε σε άλλα κεφάλαια», ενώ επέμεινε στο θέμα των εγγυήσεων της Τουρκίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή