Εγκρίθηκε η συγχώνευση Eurobank – Grivalia

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Eurobank – Grivalia

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βασικός μέτοχος της Eurobank με ποσοστό πάνω από 30% αναδεικνύεται ο όμιλος Fairfax μετά τη συμφωνία συγχώνευσης που εγκρίθηκε πριν από λίγο από τα διοικητικά συμβούλια των δύο ομίλων.

Το σχέδιο που εκτός από τη συγχώνευση των δύο ομίλων αποσκοπεί στην κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας με 1 δισ. ευρώ περίπου, προβλέπει επίσης την πλήρη εξυγίανση του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Eurobank με τη μεταφορά σε ένα ειδικό σχήμα ειδικού σκοπού ( SPV)  των κόκκινων δανείων της τράπεζας. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου η εσωτερική αξία της Grivalia (NAV) ανέρχεται στα 900 εκατ. ή 8,88 εκατ. ανά μετοχή και εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών, η εσωτερική αξία του ομίλου (NAV) ανέρχεται σε 9,26 εκατ. ανά μετοχή. Ο όμιλος Fairfax κατέχει σήμερα το 16,88% της Eurobank και το 51,43% της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ.

Με την κίνηση συγχώνευσης η Eurobank θα ενισχύσει σημαντικά την κεφαλαιακή της βάση, μειώνοντας παράλληλα το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων που με βάση τα αποτελέσματα του 9μήνου ανέρχονται σε 17,7 δισ. ευρώ. Η μεταφορά του χαρτοφυλακίου των NPEs θα γίνει σταδιακά και σύμφωνα με πηγές του ομίλου  δεν ακυρώνει την προσπάθεια εξυγίανσης που έχει ανακοινώσει η τράπεζα και η οποία προβλέπει την απομείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 15% έως τα τέλη του 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή