Χάρη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Βρετανό φοιτητή – «κατάσκοπο»

Χάρη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο Βρετανό φοιτητή – «κατάσκοπο»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αίσιο τέλος παίρνει  η περιπέτεια του  Βρετανού διδακτορικού φοιτητή, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 5 Μαΐου κατά την εκπαιδευτικό ταξίδι του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  και την προηγουμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε ισόβια για κατασκοπεία. 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απένειμαν σήμερα χάρη στον 31χρονο Μάθιου Χέτζις , στο πλαίσιο της Εθνικής Ημέρας που γιορτάζεται στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Η απονομή χάριτος προκάλεσε την ικανοποίηση της οικογένειας του φοιτητή και του Λονδίνου αλλά οι αρχές των ΗΑΕ δεν παρέλειψαν – πριν τον απελευθερώσουν –  να προβάλλουν ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τον Χέτζις να ομολογεί ότι είναι μέλος της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6.

Η Βρετανία, η οποία αρνείται ότι ο Χέτζις είναι κατάσκοπος, δήλωσε σήμερα ευγνώμων προς τα ΗΑΕ.

«Υπέροχη είδηση για τον Μάθιου Χέτζις. Παρότι δεν συμφωνούμε με τις κατηγορίες είμαστε ευγνώμονες προς την κυβέρνηση των ΗΑΕ επειδή επέλυσε γρήγορα το ζήτημα» δήλωσε ο βρετανός ΥΠΕΞ Τζέρεμι Χαντ.

Η σύζυγος του Χέτζις χαιρέτισε την απόφαση των ΗΑΕ και είπε ότι ανυπομονεί να γυρίσει ο Μάθιου στο σπίτι. «Η οικογένεια και εγώ χαιρετίζουμε την είδηση της προεδρικής χάρης και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τον Ματ», είπε στο Reuters η Ντανιέλα Τεχάντα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή