Σούπερ Λιγκ: Η ελπίδα διατηρείται στις καθυστερήσεις

Σούπερ Λιγκ: Η ελπίδα διατηρείται στις καθυστερήσεις

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκεί που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ετοίμαζαν… σαμπάνιες για να γιορτάσουν την πρόωρη κατάκτηση του πρωταθλήματος, το γκολ του Βούκοβιτς στο 93΄ στο Περιστέρι χάρισε, έστω κι από θέση οφσάιντ, τη νίκη στον Ολυμπιακό και τον κράτησε ζωντανό στο κυνήγι του τίτλου. Με έξι βαθμούς διαφορά από την κορυφή, δεν το λες ότι ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ νιώθει καυτή την ανάσα των «ερυθρολεύκων», αλλά η ψαλίδα δεν άνοιξε στους οκτώ βαθμούς όπως θα συνέβαινε αν το ματς στο Περιστέρι έμενε στο 1-1, και αυτό συντηρεί μέχρι ενός σημείου το ενδιαφέρον στην κορυφή.

Η ήττα αυτή ήταν η πρώτη στο πρωτάθλημα για τους Περιστεριώτες, που βρίσκονται πλέον στο -5 από τον ΠΑΟΚ και στο +1 από τον Ολυμπιακό, κρατώντας τη δεύτερη θέση. Οσο εξαιρετική κι αν είναι, όμως, η εικόνα της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι στο φετινό πρωτάθλημα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν τη θεώρησε ποτέ πραγματική απειλή που μπορεί να τον πιέσει έως το τέλος. Γι’ αυτό και μόνο θα προτιμούσε νέες βαθμολογικές απώλειες για τον Ολυμπιακό σε αυτό το παιχνίδι κι ας αυξήθηκε στο τέλος της ημέρας η διαφορά του από τον δεύτερο Ατρόμητο από τους δύο στους πέντε βαθμούς.

Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε να σπάσουν ένα ιδιαίτερο ρεκόρ, μιας και αυτή ήταν η πέμπτη φορά σε έντεκα αγώνες που πέτυχαν καθοριστικό γκολ στις καθυστερήσεις. Με αυτά τα γκολ στο 90+ στα ματς με Πανιώνιο, Αστέρα Τρίπολης, Απόλλωνα, Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, πήραν τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία – στο σύνολο 9 βαθμούς από τους 23 που έχουν κερδίσει στο πρωτάθλημα έως τώρα! Και αν η μία πλευρά του νομίσματος λέει ότι εκτός από ρέντα χρειάζεται και μέταλλο για να πετυχαίνεις τέτοιες ανατροπές, η άλλη λέει ότι αν αποφάσιζε η τύχη διαφορετικά, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είναι τώρα κοντά στους 15 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ και να μιλούσε για μια εντελώς χαμένη χρονιά.

Ακόμη κι έτσι, αυτή η μεγάλη δυστοκία των «ερυθρολεύκων» στο γκολ τούς έχει στερήσει 10 ολόκληρους βαθμούς σε 11 αγωνιστικές, όταν ο πρωτοπόρος έχει χάσει όλους κι όλους δύο. Για να μπουν πιο δυναμικά στο κυνήγι του τίτλου, δεν αρκούν ηρωικές ανατροπές στις καθυστερήσεις των αγώνων που τους δίνουν απλώς παράταση ζωής. Οφείλουν να γίνουν πιο πειστικοί σε όλα τα παιχνίδια τους και, συν τοις άλλοις, να περιμένουν μεγάλες απώλειες από μια ομάδα που φέτος δεν δείχνει πρόθυμη να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλγει με την απόδοσή του, είναι, όμως, μια αποφασισμένη ομάδα, με ομοιογένεια και μεγάλη θέληση για τη νίκη, γι’ αυτό και οδηγεί σταθερά και με άνεση την κούρσα του πρωταθλήματος, παρότι ξεκίνησε με χάντικαπ δύο βαθμών λόγω της τιμωρίας του.

Με ακόμα μεγαλύτερο χάντικαπ ξεκίνησε και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αποτελεί αναμφίβολα την πιο μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος. Παρά την περυσινή αποψίλωση του ρόστερ, τους ασφυκτικούς μεταγραφικούς περιορισμούς και το -6 της τιμωρίας τους, οι «πράσινοι» κάνουν πορεία πρωταθλητισμού και εντυπωσιάζουν. Χωρίς το -6 θα ήταν τώρα δεύτεροι, πέντε βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ, έχοντας την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 20 γκολ. Εστω κι έτσι, βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα, χέρι χέρι με τον Αρη στους 18 βαθμούς, ο οποίος επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ ύστερα από τέσσερα χρόνια ταλαιπωρίας. Ο εντυπωσιακός τρόπος που σε λιγότερο από 1,5 λεπτό μετέτρεψε το εις βάρος του 1-0 σε υπέρ του 2-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ήταν ένα καλό σημάδι στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του.

Η νίκη χθες του Πανιωνίου επί της Λαμίας με 1-0 τον φέρνει ισόβαθμο της απογοητευτικής ΑΕΚ στην 7η θέση με 17 βαθμούς. Οι «κυανέρυθροι» δικαιούνται να κοιτούν ψηλότερα, ακόμη και μία θέση στην πρώτη πεντάδα που οδηγεί στην Ευρώπη. Παρά την ήττα της στην Τούμπα, τον ίδιο στόχο έχει και η Ξάνθη, που βρίσκεται ένα βαθμό ψηλότερα, ενώ δειλά δειλά μπαίνει στην ίδια διεκδίκηση και ο Παναιτωλικός. Μετά την εντυπωσιακή νίκη του με 2-0 επί της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, είναι πολύ κοντά στην πρώτη πεντάδα και δικαιούται να ελπίζει.

Ο Αστέρας Τρ. στο ντεμπούτο του Γιώργου Παράσχου και ο ΠΑΣ Γιάννενα, νίκησαν Λάρισα και Λεβαδειακό, αντίστοιχα, και απομακρύνθηκαν ύστερα από καιρό από την επικίνδυνη ζώνη. Ο ΟΦΗ και ο Λεβαδειακός είναι πια κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, παρέα με τον ουραγό Απόλλωνα, που μετά το εις βάρος του 5-1 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ άλλαξε ξανά προπονητή. Ο Μπάμπης Τεννές πιάνει από σήμερα δουλειά στη Ριζούπολη και θα είναι ο τέταρτος προπονητής της «ελαφράς ταξιαρχίας» μέσα σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, μετά τους Ισμαελ, Μοντεαγούδο και Ματζουράκη! Με μόνο ένα βαθμό σε 11 αγωνιστικές, το τρένο για τον Απόλλωνα μοιάζει οριστικά χαμένο…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή