Μπάσκετ: «Ηλεκτρικές» καρέκλες

Μπάσκετ: «Ηλεκτρικές» καρέκλες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Περιστέρι συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας, ξεπερνώντας το άγχος «του πρέπει» που δημιουργείται από τη διατήρηση της αήττητης πορείας του, όπως παραδέχθηκε και ο τεχνικός του, Αργύρης Πεδουλάκης.

Το Περιστέρι επιβλήθηκε δύσκολα του Λαυρίου (87-78), αλλά ο Αμερικανός Κίκι Κλαρκ τραυματίστηκε, θα χάσει όλη την αγωνιστική περίοδο και αναζητείται ξένος παίκτης για να τον αντικαταστήσει. Στην πρώτη τετράδα σταθεροποιούνται η ΑΕΚ που επικράτησε του Hφαίστου (83-69) στο ΟΑΚΑ και ο Προμηθέας που συνέτριψε την Κύμη (94-61). Στην Πυλαία, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ επέστρεψαν και κατέκλυσαν τις κερκίδες για να παρακολουθήσουν τη νίκη του «Δικεφάλου του Βορρά» (95-79) επί του Αρη, ενώ αντίθετα ο άλλοτε «αυτοκράτορας» συνεχίζει να είναι σε αγωνιστικό τέλμα. Η αναβολή του αγώνα Κολοσσού-Παναθηναϊκού, λόγω της γαστρεντερίτιδας από την οποία υποφέρουν πέντε παίκτες του «τριφυλλιού», άφησε εκκρεμότητα στην 7η αγωνιστική και ενώ οι «πράσινοι» προέρχονταν από την τέταρτη ήττα (86-77 από την Μπασκόνια) στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το πρόγραμμά του νικώντας εύκολα τον Πανιώνιο (98-72) στο ΣΕΦ, με την επιστροφή στη δράση του Δ. Αγραβάνη (προφυλάχθηκε ο Πρίντεζης). Οι αλλαγές στους πάγκους συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στις επτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Ο Πανιώνιος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Βασίλη Φραγκιά με τον Νίκο Οικονόμου (επέστρεψε ύστερα από δυο χρόνια μετά την άνοδο της ομάδας στην Α1), ο οποίος είναι ο τρίτος προπονητής των «κυανέρυθρων» μετά τους Σκουρτόπουλο και Χουγκάζ, ενώ στην Κύμη, τη θέση του Καστρίτη, που παραιτήθηκε μετά το σερί των έξι ηττών, ανέλαβε ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Ισίδωρος Κουτσός και στο τεχνικό επιτελείο προστέθηκε ο Σάββας Συμεωνίδης.

Στον Κολοσσό, η θέση του προπονητή παραμένει κενή μετά τη φυγή του Νίκου Βετούλα, που είναι πλέον προπονητής του πρωτοπόρου στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας Ιωνικού Νικαίας, και στο Ρέθυμνο ο Βαγγέλης Ζιάγκος συνδύασε το ντεμπούτο του στον πάγκο με την πρώτη νίκη της κρητικής ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα (στην παράταση επικράτησε του Χολαργού 83-76).

Tρεις ομάδες (Αρης, Πανιώνιος και Χολαργός) είναι ισόβαθμες, με απολογισμό δύο νίκες και πέντε ήττες, ενώ ισάριθμες ομάδες (Κύμη, Κολοσσός, Ρέθυμνο) «συγκατοικούν» στις τρεις τελευταίες θέσεις, με εξαίρεση την ομάδα της Ρόδου που έχει έναν αγώνα λιγότερο, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή