«Ομολογίες» των αιχμάλωτων Ουκρανών μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση (βίντεο)

«Ομολογίες» των αιχμάλωτων Ουκρανών μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση (βίντεο)

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη ρωσική τηλεόραση εμφανίσθηκαν οι τρεις από τους 24 συλληφθέντες Ουκρανοί ναύτες, προβαίνοντας σε δηλώσεις που ήδη καταγγέλλονται από την ουκρανική πλευρά ότι έχουν δοθεί καθ’ υπαγόρευση των ρωσικών υπηρεσιών.

Ένας από τους ναύτες, ονόματι Βλαντιμίρ Λεσοβόι, δηλώνει ότι ήταν ενήμερος της προκλητικής φύσης της ουκρανικής ενέργειας. Δηλώνει ότι ήταν επικεφαλής μίας στρατιωτικής ναυτικής μονάδας και αποτελούσε τμήμα μίας ναυτικής αποστολής. «Σκοπίμως αγνόησα τις παρακλήσεις που μας έρχονταν μέσω του ασυρμάτου»,  λέει, προσθέτοντας ότι στο πλοίο υπήρχε οπλισμός.

Ενας δεύτερος Ουκρανός, ο Αντρέι Ντρατ, λέει στην κάμερα ότι επέβαινε στην κανονιοφόρο «Νικοπόλ» έχοντας εντολή να πλεύσει από την Οδησσό στη Μαριούπολη: «Ειδοποιηθήκαμε από τη Ρωσική Ακτοφυλακή ότι παραβιάζουμε το ρωσικό νόμο. Μας ζήτησαν κατ' επανάληψη να  αποχωρήσουμε από τα ρωσικά χωρικά ύδατα», ενώ αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και τρίτος Ουκρανός, ο Σεργέι Τσιμπίζοφ.

 

Ο αρχηγός του Ουκρανικού Ναυτικού σχολίασε ότι οι τρεις άνδρες έχουν εξαναγκασθεί να πουν ψέματα.

«Γνωρίζω τους ναύτες αυτούς. Υπήρξαν πάντοτε έντιμοι επαγγελματίες στις δουλειές τους και ό,τι έχουν πει δεν είναι αληθές», είπε ο Ιχόρ Βοροντσέκο.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή