Ποινή φυλάκισης 14 ετών στον βομβιστή του πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ποινή φυλάκισης 14 ετών στον βομβιστή του πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά από δίκη 11 μηνών, ο  29χρονος Ρωσογερμανός Sergej W κρίθηκε σήμερα ένοχος από το δικαστήριο του Ντόρτμουντ για τη βομβιστική επίθεση εναντίον του λεωφορείου που μετέφερε τους ποδοσφαιριστές της Μπορούσια Ντόρτμουντ το 2017.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει να κριθεί ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και να καταδικαστεί σε ισόβια.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος σήμερα καταδικάστηκε για «απόπειρα φόνου σε 28 περιπτώσεις» και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση, καθώς και να καταβάλει 15.000 ευρώ αποζημίωση στον παίκτη της Νόρτμουντ Marc Bartra, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη.

Ο δράστης, στις 11 Απριλίου 2017 έβαλε τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, οι οποίοι εξερράγησαν, ενώ η ομάδα αναχωρούσε από το ξενοδοχείο για το γήπεδο της, όπου επρόκειτο να διεξαχθεί αγώνας κόντρα στη γαλλική Μονακό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε σοβαρά ο ποδοσφαιριστής και ένας αστυνομικός από τη συνοδεία.

Ο ίδιος είχε παραδεχτεί την πράξη του, υποστηρίζοντας όμως ότι στόχος του ήταν μόνο να κερδίσει χρήματα και όχι να βλάψει ή να σκοτώσει κανέναν. Το σχέδιό του ήταν να πέσει η μετοχή της ομάδας, ώστε ο ίδιος να ωφεληθεί οικονομικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή