Γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και αστυνομικός στο κύκλωμα λαθρεμπορίας Χρυσού

Γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων και αστυνομικός στο κύκλωμα λαθρεμπορίας Χρυσού

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πενήντα εννέα άτομα έχουν συλληφθεί έως τώρα στο πλαίσιο μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες, για την εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων που έκαναν συστηματικά λαθρεμπόριο χρυσού, τον οποίο διοχέτευαν στο εξωτερικό.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται ένας αστυνομικός και ο ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων με έντονη παρουσία στην τηλεόραση και όχι μόνο, ο οποίος μάλιστα εντοπίστηκε σε σπίτι που βρίσκεται πάνω από τα γραφεία της εταιρείας του στην Πατησίων. 

Ως εγκέφαλος του κυκλώματος αναγνωρίζεται από τις αρχές ένας Τουρκοσύρος, ο οποίος συνελήφθη σε σπίτι στην Ακρόπολη.

Κατά τη διάρκεια έρευνας των αρχών διαπιστώθηκε ότι ένα μέρος των μελών του κυκλώματος πραγματοποιούσε κλοπές και διαρρήξεις με σκοπό την εξασφάλιση μεγάλων ποσοτήτων πολύτιμων μετάλλων, ενώ ένα δεύτερο κομμάτι του κυκλώματος έλιωνε σε χυτήρια τα μέταλλα και τα έστελνε με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, στα πλασία της εξάρθρωσης της υπόθεσης, σημειώθηκε επιχείρηση έρευνας σε κτελ στην Αλεξανδρούπολη όπου και εντοπίστηκαν πλάκες χρυσού. 

Σημειώνεται δε, ότι εκτός από τις 59 συλλήψεις, έχουν κατασχεθεί ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ.

Για την υπόθεση εδώ και αρκετό καιρό το τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου πραγματοποιούσε μια έρευνα για λαθρεμπόριο χρυσού με τη συμμετοχή ενεχυροδανειστηρίων και κοσμηματοπωλείων. Αφορμή φέρεται να είχε υπάρξει παλαιότερη έρευνα της ίδιας υπηρεσίας για σπείρα ρομα που έκανε διαρρήξεις σπιτιών και τα τιμαλφή (κοσμήματα, ρολόγια κοκ) πουλούσε σε συνεργαζόμενα ενεχυροδανειστήρια.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη υπόθεση είχε απασχολήσει την επικαιρότητα καθώς είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί μεταξύ άλλων και άτομα από τον χώρο του θεάματος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή