ΗΠΑ: Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Σίντι Χάιντ-Σμιθ επανεξελέγη στον Μισισιπή, με τη θερμή υποστήριξη Τραμπ

ΗΠΑ: Η Ρεπουμπλικανή γερουσιαστής Σίντι Χάιντ-Σμιθ επανεξελέγη στον Μισισιπή, με τη θερμή υποστήριξη Τραμπ

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρεπουμπλικανή απερχόμενη γερουσιαστής Σίντι Χάιντ-Σμιθ επανεξελέγη την Τρίτη στην Πολιτεία του Μισισιπή, όπου διεξήχθη η τελευταία εκλογική αναμέτρηση, μετέδωσαν πολλά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αφού δέχθηκε τη σθεναρή υποστήριξη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήθελε διακαώς το GOP να διατηρήσει την πλειοψηφία του στη Γερουσία στις φετινές ενδιάμεσες εκλογές.

Η Χάιντ-Σμιθ κέρδισε τον Δημοκρατικό αντίπαλό της Μάικ Έσπι στον δεύτερο γύρο της αναμέτρησης στον Μισισιπή, συγκεντρώνοντας το 55,2% των ψήφων έναντι 44,8%, με το 78% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, σύμφωνα με τα τηλεοπτικά δίκτυα NBC και Fox.

Η αναμέτρηση αυτή σηματοδοτεί το τέλος της διαδικασίας των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν 53 από τις 100 έδρες της Γερουσίας όταν αναλάβει τα καθήκοντά του το νέο σώμα, τον Ιανουάριο. Οι Δημοκρατικοί πάντως ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, με την καθαρή νίκη που κατήγαγαν την 6η Νοεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή