ΗΠΑ: Στο 38% μειώθηκε το ποσοστό θετικής αποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Στο 38% μειώθηκε το ποσοστό θετικής αποδοχής του Ντόναλντ Τραμπ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 38% μειώθηκε το ποσοστό θετικής αποδοχής του προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέου γκάλοπ, μετέδωσε το CNN.

Από την άλλη μεριά, έξι στους δέκα Αμερικανούς δεν συμφωνούν με τον τρόπο άσκησης των προεδρικών καθηκόντων από τον Τραμπ, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.

Η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου έπεσε κάτω από το 40% πριν από μερικές εβδομάδες, ενώ το ποσοστό αρνητικής γνώμης για την άσκηση των προεδρικών καθηκόντων του είχε να καταγραφεί στο 60% ή σε μεγαλύτερο αρνητικό ποσοστό από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την περίοδο εκείνη ήταν στην επικαιρότητα η παραδοχή της ενοχής του από τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικλ Φλιν. Ο πρόεδρος Τραμπ είχε επίσης υποστηρίξει δημόσια την υποψηφιότητα του Ρόι Μουρ για την έδρα της Γερουσίας στην Αλαμπάμα. Ο Μουρ είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και η είδηση αυτή κυριαρχούσε στην ειδησεογραφία κατά την ίδια περίοδο.

Το ποσοστό της δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου έχει μειωθεί για τις ηλικίες (18 έως 29 ετών) από 35% σε 28% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα γκάλοπ πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση κι έχουν καταγράψει μία ελαστικότητα στο ποσοστό αποδοχής του προέδρου Τραμπ μεταξύ του 35% και του 45% από τότε που ανέλαβε τα προεδρικά του καθήκοντα.

Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα της προεδρίας του κι ενώ οι Δημοκρατικοί είχαν χάσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε ποσοστό αποδοχής γύρω στο 45%, με το ποσοστό αυτό να μην έχει μειωθεί κάτω του 40%.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Τραμπ δεν είναι ο μόνος πρόεδρος των ΗΠΑ που καταγράφει χαμηλά ποσοστά αποδοχής. Η δημοτικότητα του προέδρου Τζορτζ Μπους Τζούνιορ είχε μειωθεί στο 31% μετά από τον τυφώνα Κατρίνα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικής αποδοχής του είχε καταγραφεί στο 65%, πέντε ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από αυτό του προέδρου Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή