Παρουσίαση του βιβλίου «Βιοηθικά Διλήμματα του Τέλους της Ζωής» του Σπυρίδωνος Κ. Βολτέα

Παρουσίαση του βιβλίου «Βιοηθικά Διλήμματα του Τέλους της Ζωής» του Σπυρίδωνος Κ. Βολτέα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Σπυρίδων Κ. Βολτέας είναι γενικός χειρουργός, διευθυντής ΕΣΥ σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών, αριστούχος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μάστερ στην διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Στο νέο του βιβλίο «Βιοηθικά Διλήμματα του Τέλους της Ζωής» (εκδόσεις Παπαζήση), το οποίο είναι προϊόν έρευνας του συγγραφέα κατά την διάρκεια των σπουδών του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ορθόδοξο Θεολογία του ΕΑΠ, ο κ. Βολτέας μελετά ενδελεχώς τα ηθικά και υπαρξιακά διλήμματα, που δημιουργεί το τέλος της ζωής ενός ασθενή, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους οικείους του. Το βιβλίο εξετάζει τα δικαιώματα του ασθενούς όσον αναφορά τη θεραπεία του και την ίδια την ζωή του, αλλά και την στάση που πρέπει να κρατούν οι θεραπόντες.

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Πανεπιστημίου 30 και στο Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δρακόπουλος» θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι Βασίλειος Φαναράς, επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γεώργιος Ζωγράφος, καθηγητής χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής και αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ κα ο Σωτήριος Δεσπότης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή