Η αναβολή της συνδιάσκεψης με αναλυτές οδήγησε σε πτώση τις μετοχές Intralot, Intracom

Η αναβολή της συνδιάσκεψης με αναλυτές οδήγησε σε πτώση τις μετοχές Intralot, Intracom

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική υποχώρηση σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών Intralot και Intracom κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Χ.Α. Τις πιέσεις δέχθηκε κυρίως η μετοχή της Intralot, η οποία υποχώρησε κατά 26,9% και έκλεισε στα 0,378 ευρώ. Η πορεία αυτή θεωρείται ότι «παρέσυρε» και την πορεία της μετοχής της Intracom Συμμετοχών, η τιμή της οποίας υποχώρησε κατά 18,8% κλείνοντας στα 0,55 ευρώ.

Αφορμή γι’ αυτό το μπαράζ πωλήσεων μετοχών Intralot αποτέλεσε η αναβολή της συνδιάσκεψης της διοίκησης της επιχείρησης με τους αναλυτές. Η συνδιάσκεψη για τον σχολιασμό των αποτελεσμάτων 9μήνου 2018 ήταν προγραμματισμένη για χθες το απόγευμα και μετατέθηκε για σήμερα το απόγευμα (ώρα 17.00). Η γνωστοποίηση αυτή έγινε χθες λίγο πριν από τη μία η ώρα μετά το μεσημέρι, και προκάλεσε τη φρενίτιδα πωλήσεων μετοχών Intralot.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Intralot, η μετάθεση της συνδιάσκεψης επιβλήθηκε καθώς από τη διοίκηση της εταιρείας που βρίσκεται στην Αγκυρα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τη 10ετή ανανέωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης του τουρκικού στοιχήματος (Iddaa), ζητήθηκε από τον τουρκικό φορέα διενέργειας του διαγωνισμού να παρατείνει τη διαμονή της κατά μία ημέρα, για διαδικαστικούς λόγους. Ετσι αποφασίστηκε αιφνιδίως η αναβολή της συνδιάσκεψης με τους αναλυτές.

Οι αιτίες ωστόσο γι’ αυτή τη συμπεριφορά των επενδυτών είναι πολλές. Κυρίως είναι τα αποτελέσματα 9μήνου 2018 που δεν ικανοποίησαν, αφού για άλλη μια φορά η εταιρεία παρουσίασε για τους μετόχους πλειοψηφίας ζημίες και κέρδη για τους μετόχους μειοψηφίας. Οι ζημίες για τους μετόχους της μητρικής ανέρχονται σε 11 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη για τους μετόχους μειοψηφικών συμμετοχών ανέρχονται σε 32 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, οι μέτοχοι της μητρικής υφίστανται ζημίες και διάφοροι μέτοχοι σε θυγατρικές εταιρείες του ομίλου καρπώνονται κέρδη. Επίσης, οι επενδυτές που έχουν «ζεματιστεί» από την κατάρρευση της Folli Follie, φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως επιρρεπείς σε μαζικές ρευστοποιήσεις. «Σίγουρα έχει επηρεάσει το γεγονός ότι μια εταιρεία (Folli Follie) δήλωνε ότι έχει ταμείο 300 εκατ. ευρώ και τελικά αποδείχτηκε ότι δεν το είχε», παρατηρούσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Intralot. Aν σε αυτό συνυπολογιστούν η γενικότερη κάμψη των χρεογράφων της βιομηχανίας τυχερών παιγνίων, οι πρόσφατες υποβαθμίσεις του αξιόχρεου της εταιρείας και η αύξηση του καθαρού δανεισμού, τότε ίσως μπορεί να ερμηνευθεί η χθεσινή ραγδαία πτώση της τιμής μετοχής της Intralot.

Πάντως, η προχθεσινή ημέρα ήταν καλή για την Intralot, αφού ο διαγωνισμός για την ανανέωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης του Iddaa προσείλκυσε μόνο μια προσφορά, εκείνη της θυγατρικής της Intralot, Inteltek. Στην τελευταία η Intralot κατέχει το 45% και το υπόλοιπο 55% η Turkcell.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή