Ευρωλίγκα: Νέες προκλήσεις για τους «αιωνίους»

Ευρωλίγκα: Νέες προκλήσεις για τους «αιωνίους»

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν μήνα μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ επί του Ολυμπιακού στην έκτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ενώ οι «πράσινοι» είχαν προβάδισμα δύο νικών από τους «ερυθρόλευκους», τα αποτελέσματα των «αιωνίων» στη δέκατη αγωνιστική αναμένεται να αποφέρουν βαθμολογικές ανατροπές. Η αποστολή του Παναθηναϊκού ταξιδεύει στη Μόσχα για τον αυριανό αγώνα με τη Χίμκι, ενώ ο Ολυμπιακός θα περιμείνει στο ΣΕΦ για την υποδοχή της Μπούντουτσνοστ. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι είναι ισόβαθμοι και αν νικήσουν, αμφότεροι θα εξακολουθήσουν να «συγκατοικούν» στην έβδομη θέση, αλλά αν ο Παναθηναϊκός γνωρίσει την τέταρτη εκτός έδρας ήττα και πέμπτη συνολικά και ο Ολυμπιακός φτάσει στην έκτη νίκη, θα προσπεράσει τον Παναθηναϊκό, ενώ μπορεί να συμβεί και το αντίθετο.

Ο Παναθηναϊκός μετράει τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες, μακριά από το ΟΑΚΑ, και κόντρα στη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα που είχε νικήσει ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, θα αναζητήσει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη, μετά τη μοναδική που πέτυχε στο Μαυροβούνιο και στο παιχνίδι με την Μπούντουτσνοστ.

Η Χίμκι έχει τρεις νίκες και έξι ήττες, βρίσκεται στη 12η θέση και στοχεύει στα νικηφόρα αποτελέσματα που θα τη φέρουν πιο κοντά στην πρώτη οκτάδα.

Στη διάθεση του Τσάβι Πασκουάλ έχουν τεθεί οι πέντε παίκτες (Καλάθης, Μήτογλου, Γκιστ, Τόμας, Λάσμε) που είχαν προσβληθεί από ιογενή γαστρεντερίτιδα.

Στον Ολυμπιακό, η αυτοπεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει νέο αγωνιστικό «πισωγύρισμα», όπως είχε συμβεί μετά τις δύο πρώτες εκτός έδρας νίκες, είναι διάχυτη και οι «ερυθρόλευκοι» δίνουν τη δέουσα προσοχή στην Μπούντουτσνοστ που προέρχεται από την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Η επιστροφή του Αγραβάνη, ύστερα από 10 μήνες, όπως φάνηκε και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, αυξάνει τις επιλογές του Μπλατ στις θέσεις των ψηλών και ενώ συνεχίζεται η ανάλυση των υποψήφιων ξένων παικτών για τη θέση του πλέι μέικερ, χωρίς να έχει καταλήξει ο Αμερικανοϊσραηλινός τεχνικός.

• Το ντέρμπι κορυφής Ρεάλ-ΤΣΣΚΑ ξεχωρίζει στη 10η αγωνιστική της Ευρωλίγκας που αρχίζει σήμερα με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων Νταρουσάφακα-Γκραν Κανάρια, Ζαλγκίρις-Αρμάνι και Μακάμπι-Μπάγερν.

• Στην Πάτρα έχει εγκατασταθεί η αποστολή της Εθνικής Ανδρών για τον αυριανό αγώνα (19.00) στην 3η αγωνιστική της δεύτερης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ενώ τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα είναι αήττητα και έχουν εξασφαλίσει, ήδη, την πρόκρισή τους στην τελική φάση.

• Tην πρώτη νίκη στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας γυναικών αναζητεί ο Ολυμπιακός στην τέταρτη αγωνιστική, αντιμετωπίζοντας τη Χατάι στην Τουρκία (17.00). Η Νίκη Λευκάδας γνώρισε την τέταρτη ήττα της από τη Γαλατάσαραϊ (64-69) και αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων του Γιούρο Καπ γυναικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή