80 χρoνια πριν… 29-11-1938

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ: Ζωηροτάτη διπλωματική κίνησις προμηνύεται να σημειωθή προσεχώς διά την ρύθμισιν των ευρωπαϊκών ζητημάτων εις Ρώμην, όπου ευρίσκεται ήδη ο υπουργός της Εθνικής Αμύνης της Νοτίου Αφρικής κ. Πίροου και όπου θα ταξιδεύσουν εντός συντόμου χρονικού διαστήματος ο Βασιλεύς Κάρολος της Ρουμανίας και ο Αγγλος πρωθυπουργός κ. Νέβιλ Τσάμπερλαιν. Ούτω πληροφορίαι εκ Λονδίνου μεταδίδουν ότι ανηγγέλθη και επισήμως η κατά τας αρχάς του νέου έτους επίσκεψις του κ. Τσάμπερλαιν εις Ρώμην [φωτ. Ο Πίροου (αρ.) με τον Βρετανό ύπατο αρμοστή για τη Νότια Αφρική, τον Νοέμβριο του 1938].

ΡΟΒΙΝΣΩΝ ΚΡΟΥΣΟΣ: Το χωρίον Χάρτλεϋ της αγγλικής κομητείας Κεντ είναι ανάστατον λόγω της αποφάσεως που έλαβεν ο ιδιοκτήτης του μέρους όπως καταρρίψη μίαν παλαιάν μικράν έπαυλιν, εις την οποία κατά τινα παράδοσιν ο Δανιήλ Ντεφόε έγραψε τον περίφημον «Ροβινσώνα Κρούσον» […] Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας προσήγαγεν έγγραφα αποδεκικνύοντα ότι […] το 1712, όταν εδημοσιεύθη ο «Ροβινσών Κρούσος», ο Ντεφόε ήτο υπάλληλος εις εν γραφείον του Λονδίνου εις την συνοικίαν Τίλμπερυ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή