Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν λόγω Κριμαίας

Ο Τραμπ ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν λόγω Κριμαίας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον ρώσο ομόλογο του Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαιτίας της αιχμαλωσίας ουκρανών ναυτικών και πλοίων από την Μόσχα.

Οι δύο ηγέτες ήταν προγραμματισμένο να συνομιλήσουν στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής του G20 που αρχίσει αύριο στο Μπουένος Άιρες.

Σε αναρτήσεις του στο Twitter ο κ. Τραμπ αναφέρει πως «με δεδομένο ότι τα πλοία και οι ναύτες δεν έχουν επιστραφεί στην Ουκρανία αποφάσισα πως «θα ήταν καλύτερο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές» να ακυρώσω το προγραμματισμένο ραντεβού μου στην Αργεντινή με τον κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

U.S. President Donald Trump's meetings with the leaders of Turkey and South Korea will be "pull asides" at the Group of 20 summit rather than formal bilateral meetings, White House spokeswoman Sarah Sanders told reporters.

Εκτός από την συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Τραμπ ακύρωσε και τις διμερείς επίσημες συνατήσεις του με τους πρόεδρους της Τουρκίας και Νότιας Κορέας. Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει θα μλήσει ανεπίσημα με τους αρχηγούς κρατών στο πλαίσιο της G20. 

Πηγή: REUTERS, A.P.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή