Τον Δεκέμβριο η εκλογή του Προκαθήμενου της Εκκλησίας Ουκρανίας

Τον Δεκέμβριο η εκλογή του Προκαθήμενου της Εκκλησίας Ουκρανίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο Δεκέμβριο αναμένεται να εκλεγεί ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Ουκρανίας, καθώς η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχωρά τις απαραίτητες διαδικασίες για την σύνταξη του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως ανακοινώθηκε προ ολίγου, έδωσε την έγκρισή της να συνέλθει η ενωτική Σύνοδος στο Κίεβο, η οποία θα εκλέξει τον Προκαθήμενο της.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν όλοι οι κανονικοί αρχιερείς που επιθυμούν από όλες τις εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες που υπάρχουν στην χώρα, δηλαδή τόσο από την Εκκλησία που σήμερα λειτουργεί υπό το Πατριαρχείο της Μόσχας όσο και από τους πρώην σχισματικούς σχηματισμούς.

Την ίδια στιγμή, το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχωρά στην σύνταξη του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Πρόκειται για το τελευταίο ουσιαστικό βήμα πριν την παραχώρηση της Αυτοκεφαλίας. Το κείμενο αυτό θα παρουσιαστεί από τον Έξαρχο του Οικουμενικού Θρόνου στην Ουκρανία.

Εν συνεχεία θα γίνουν τυχόν αλλαγές και αφού η ενωτική αυτή Σύνοδος αποδεχτεί ότι πλέον θα λειτουργεί υπό το συγκεκριμένο καθεστώς θα εκλέξει τον πρώτο της προκαθήμενο. Αυτός θα είναι ο αποδέκτης του Πατριαρχικού Τόμου της ανάδειξης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή