Παγώνει ώς την 1η Φεβρουαρίου η εφαρμογή νέας τιμολογιακής πολιτικής της «Αργος»

Παγώνει ώς την 1η Φεβρουαρίου η εφαρμογή νέας τιμολογιακής πολιτικής της «Αργος»

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την 1η Φεβρουαρίου 2019, αντί της 1ης Δεκεμβρίου 2018, μετατίθεται η έναρξη ισχύος της νέας τιμολογιακής πολιτικής του πρακτορείου διανομής Τύπου «Αργος» (συμφερόντων Β. Μαρινάκη), κίνηση η οποία –τουλάχιστον για την ώρα– αναμένεται να αμβλύνει τη διαμάχη που ξεκίνησε με συγκεκριμένες εφημερίδες και εκδότες και προκάλεσε την παρέμβαση προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ε.Α.) τριών στελεχών της κυβέρνησης.

Χθες το βράδυ η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνάντηση με εκπροσώπους της «Αργος», που έγινε χθες, η εταιρεία αποδέχθηκε τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης ισχύος της νέας τιμολογιακής της πολιτικής. Αυτό, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Α., έγινε προκειμένου η Γενική Διεύθυνση της Ε.Α. να μελετήσει στο διάστημα αυτό τα στοιχεία τα οποία θα προσκομίσει η «Αργος» και τυχόν τρίτοι το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019, και να σχηματίσει εικόνα σε σχέση με τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις στην αγορά διανομής Τύπου και να ενεργήσει αναλόγως. Με την παραπάνω συμφωνία ανάμεσα στην Ε.Α. και την «Αργος» καθίσταται πλέον άνευ ουσίας το αίτημα του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη για την εξέταση λήψης ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος του εν λόγω πρακτορείου διανομής Τύπου, αίτημα το οποίο είχε υποβάλει με επιστολή του προς την Ε.Α. Πλέον, το εν λόγω αίτημα δεν θα εξετασθεί και αυτό που θα πράξει η Ε.Α. θα είναι να γνωμοδοτήσει επί της νέας εμπορικής πολιτικής της «Αργος».

Της χθεσινής παρέμβασης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας Γ. Δραγασάκη, είχε προηγηθεί τη Δευτέρα επιστολή για το ίδιο θέμα του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά και του υφυπουργού Λ. Κρέτσου προς την Ε.Α., από την οποία ζητούσαν τις άμεσες ενέργειές της στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Υπενθυμίζεται ότι σε δημοσιεύματα των εφημερίδων «Εφημερίδα των Συντακτών», «Documento» και «Δημοκρατία», καθώς και σε άρθρο του Ι. Φιλιππάκη, εκδότη της «Δημοκρατίας» αλλά και γενικού γραμματέα της Ενωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, καταγγέλλεται η μονομερής τροποποίηση των όρων σύμβασής τους με την «Αργος», με έναρξη ισχύος αυτών την 1η Δεκεμβρίου 2018. Στην επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Δραγασάκης στην Ε.Α., διαβίβασε τα εν λόγω δημοσιεύματα μαζί με επιστολή της «Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.» (πρόκειται για την εταιρεία που εκδίδει την «Εφημερίδα των Συντακτών»), επισημαίνοντας ότι σε αυτά καταγγέλλεται κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της εταιρείας «Αργος» και αναφέρεται ότι η συμπεριφορά της καταγγελλόμενης εταιρείας απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα των εν λόγω εφημερίδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή