Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για απολογία και Ξάνθη

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για απολογία και Ξάνθη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις ημέρες μετά τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Αγιαξ, η ΑΕΚ προσπαθεί να ανασυνταχθεί και να επιστρέψει στον δρόμο των νικών και των επιτυχιών μέσω της κρίσιμης αναμέτρησης με την Ξάνθη για το πρωτάθλημα. Η διοίκηση της Ενωσης ετοιμάζει την υπερασπιστική της γραμμή για τα όσα θλιβερά συνέβησαν, ενόψει της απολογίας της στην UEFA στις 13 Δεκεμβρίου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, διερωτήθηκε «πώς βρέθηκαν εισιτήρια οπαδών άλλων ελληνικών ομάδων στις θέσεις που βρίσκονταν οι φίλοι του Αγιαξ», χαρακτηρίζοντας «ντροπή» τα όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον από εδώ και στο εξής, είναι οι ενέργειες που θα κάνει η ΠΑΕ ΑΕΚ για να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία θα δημιουργήσουν εκ νέου πρόβλημα στον σύλλογο. Πολύ περισσότερο από τα αρνητικά αποτελέσματα, οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλοι της Ενωσης είναι αγανακτισμένοι από το γεγονός πως μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων αμαυρώνει με αυτόν τον τρόπο την ΑΕΚ διεθνώς, ιδίως σε μια χρονιά που η Ενωση επέστρεψε ως πρωταθλήτρια Ελλάδος στη διοργάνωση των κορυφαίων συλλόγων του πλανήτη. Στα θετικά της χθεσινής ημέρας ήταν η εκτενής αναφορά του αμερικανικού δικτύου Bleacher Report που κατέχει τα δικαιώματα του Τσάμπιονς Λιγκ στις ΗΠΑ και μίλησε με αποθεωτικά σχόλια για τους φίλους της ΑΕΚ. Δημοσιογράφος του Δικτύου, αφού ανέφερε ως είδηση τη ρίψη βόμβας μολότοφ, εξιστόρησε τη δική του εμπειρία από το ΟΑΚΑ, λίγες εβδομάδες πριν κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΚ – Μπάγερν. Αφού εξήρε την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι της Ενωσης, ανέφερε πως το συγκεκριμένο κοινό είναι πρότυπο για το πώς πρέπει να είναι η ατμόσφαιρα ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως δεν πρέπει μια «χούφτα ανθρώπων» να σβήνει την υποδειγματική συμπεριφορά της πλειονότητας των φιλάθλων.

Στα αγωνιστικά, η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής με την Ξάνθη, φιλοδοξώντας να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα από την 28η Οκτωβρίου, όταν είχε κερδίσει τον Αρη. Ο Αντρέ Σιμόες βρίσκεται σε συζητήσεις με ομάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η ΑΕΚ προτίθεται να τον παραχωρήσει τον Ιανουάριο αν ικανοποιηθεί οικονομικά, ενώ την πόρτα της εξόδου θα δει άμεσα ο Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, που ούτως ή άλλως δεν υπολογιζόταν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή