Intralot, Intracom: Νηνεμία μετά τις διευκρινίσεις της QCM

Intralot, Intracom: Νηνεμία μετά τις διευκρινίσεις της QCM

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανέκαμψαν χθες οι τιμές των μετοχών Ιntralot και Intracom. Αν και η ανάκαμψη αυτή δεν κάλυψε τις απώλειες της προχθεσινής συνεδρίασης, εντούτοις κάλυψε τις μεγαλύτερες απώλειες. Η τιμή της πρώτης μετοχής σημείωσε άνοδο κατά 20,4% κλείνοντας στο 0,455 ευρώ ενώ η τιμή της μετοχής της Intracom ανήλθε κατά 14,7% φτάνοντας το 0,631 ευρώ.

Καταλύτης για την πορεία αυτή ήταν η ευθεία παραδοχή της επενδυτικής εταιρείας QCM ότι όχι μόνο δεν έχει ποντάρει στην πτώση της μετοχής, αλλά ότι δεν έχει κάποιου είδους έκθεση σε μετοχές της ελληνικής εταιρείας. Η παραδοχή αυτή, που έγινε μέσω Twitter, προκάλεσε αγοραστική φρενίτιδα λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Η QCM στην ανάρτησή της μάλιστα χαρακτήριζε «ψευδή είδηση» (σ.σ. fake news) δημοσίευμα ιστότοπου που συνέδεε την προχθεσινή πτώση της μετοχής των εταιρειών Intralot και Intracom με το ενδεχόμενο της δημοσιοποίησης έκθεσης για τα οικονομικά της Intralot από την πλευρά της QCM. Υπενθυμίζεται πως έκθεση της QCM στο τέλος της περασμένης άνοιξης αποτέλεσε την απαρχή του τέλους της Folli Follie. Χθες η διοίκηση της εταιρείας, εμφανώς ανακουφισμένη από τις χρηματιστηριακές εξελίξεις, κατά τη συνδιάσκεψη με τους αναλυτές, υποστήριξε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στο επιχειρησιακό σχέδιο που είχε παρουσιάσει κατά την έκδοση του τελευταίου ομολογιακού δανείου, ύψους 250 εκατ. ευρώ, το φθινόπωρο του 2017. Η ίδια, πάντως, βρέθηκε σε κλοιό ερωτήσεων σε μια τηλεδιάσκεψη που κράτησε σχεδόν δυόμισι ώρες. Οι αναλυτές εστίασαν κυρίως σε θέματα επενδύσεων (capex), αλλά και στην επικείμενη συμφωνία της εταιρείας στην Τουρκία. Επίσης, ερωτηθείς σχετικά με το νέο συμβόλαιο στον ΟΠΑΠ, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Intralot, Αντώνης Κεραστάρης, ανέφερε ότι αυτό είναι μειωμένο κατά 24 εκατ. ευρώ ετησίως ή κατά 2 εκατ. ευρώ ανά μήνα.

Για την Τουρκία, ο κ. Κεραστάρης χαρακτήρισε τη νέα και επικείμενη συμφωνία για το τουρκικό στοίχημα (Ιddaa) μια μεγάλη ευκαιρία για την Intralot. Ο ίδιος ανέφερε ότι η τουρκική κυβέρνηση μέσω νόμου αύξησε την απόδοση κερδών (payout) στους παίκτες από 50% σε 70%. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τη διοίκηση της Intralot, είναι σε θέση να διευρύνει τον τζίρο στο στοιχηματισμό κατά δύο έως τέσσερις φορές. Κι επειδή η εταιρεία που διαχειρίζεται το Ιddaa πληρώνεται βάσει του τζίρου, εκτίμησε πως μπορεί μέχρι και να τετραπλασιαστεί το έσοδο της Inteltek, θυγατρικής κατά 45% της Intralot στην Tουρκία. Το υπόλοιπο 55% κατέχει η Turkcell.

Από την άλλη πλευρά, όμως, η τουρκική κυβέρνηση για τη συγκεκριμένη διευκόλυνση ζήτησε από την Inteltek να εγγυηθεί το έσοδο 10 ετών με βάση τα έσοδα του 2017. Ουσιαστικά η Inteltek εγγυήθηκε την καταβολή 20 δισ. τουρκικών λιρών (περίπου 3,5 δισ. ευρώ με βάση τη σημερινή ισοτιμία) για την επόμενη 10ετία. Η εγγύηση του εσόδου είναι σε τοπικό νόμισμα ενώ μόνο η εγγυητική επιστολή που θα διαθέσει η Inteltek ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Κεραστάρης επισήμανε ακόμη ότι η εταιρεία βρίσκεται κοντά στην ανάληψη άλλων δύο σημαντικών συμβολαίων, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάσει. Περιορίστηκε μόνο να αναφέρει ότι το ένα θα είναι στην ευρωπαϊκή ήπειρο και το δεύτερο στην Αμερική, αλλά όχι στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή