Ιταλία: Παρανομίες σε εταιρεία του πατρός Ντι Μάιο

Ιταλία: Παρανομίες σε εταιρεία του πατρός Ντι Μάιο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΑΠΟΛΗ. Εγκαταστάσεις αποθήκευσης απορριμμάτων, που ανήκουν στον πατέρα του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργού Εργασίας και Βιομηχανίας, Λουίτζι ντι Μάιο, δέσμευσε χθες η δημοτική αστυνομία της κωμόπολης Μαριλιανέλα, έξω από τη Νάπολη.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζητούσε δημοσίως συγγνώμη, μετά τις αποκαλύψεις ότι κατασκευαστική εταιρεία, ιδιοκτησίας του πατέρα του, απασχολούσε αδήλωτους εργαζόμενους. Την υπόθεση αποκάλυψε η ερευνητική τηλεοπτική εκπομπή «Le Iene» (Οι Υαινες). Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή την Κυριακή, ο πρώην εργάτης της επιχείρησης του πατρός Ντι Μάιο, Σαλβατόρε Πίτσο, αποκάλυψε ότι εργαζόταν χωρίς σύμβαση μεταξύ 2009 και 2010, αναφέροντας ότι αφού τραυματίσθηκε σε ατύχημα σε ώρα εργασίας, ο ιδιοκτήτης και πατέρας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Αντόνιο ντι Μάιο, του ζήτησε να αποκρύψει τη φύση και την προέλευση των τραυμάτων του από τις νοσοκομειακές αρχές.

Η δημοσιογραφική έρευνα έδειξε ότι ο Ντι Μάιο απέκτησε ποσοστό 50% της κατασκευαστικής εταιρείας του πατέρα του, μαζί με την αδελφή του Ροζάλμπα. Σε χθεσινή δήλωσή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις αποκαλύψεις του Πίτσο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι ουδέποτε είχε διοικητικό ρόλο στην εταιρεία και αγνοούσε τις παρανομίες που συνέβησαν σε αυτή.

Οι αποκαλύψεις για τον επικεφαλής του «αντισυστημικού» Κινήματος Πέντε Αστέρων, οδήγησαν τον Ντι Μάιο σε μετωπική σύγκρουση με τον δημοσιογραφικό κόσμο, χαρακτηρίζοντας τους δημοσιογράφους «αρπακτικά».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή