Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τις καταλήψεις

Πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΝΔ για τις καταλήψεις

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πολιτική κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις μαθητικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του πολιούχου της Πάτρας, Άγιου Ανδρέα, εξέφρασε την αντίθεσή του στο κύμα καταλήψεων στα σχολεία, σημειώνοντας πως: «Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε μορφής κατάληψη», ενώ συμπλήρωσε: «Άλλοι έχτισαν πολιτικές καριέρες πάνω στις καταλήψεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγανάκτηση όλων όσοι σήμερα επιλέγουν να βρεθούν απέναντι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Όμως, κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση ο υγιής πατριωτισμός να γίνει προσάναμμα ενός στείρου και ακραίου εθνικισμού στα χέρια κάποιων επιτήδειων».

Θα πρέπει όλοι μαζί να βρεθούμε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι επιδιώκουν να ριζοσπαστικοποιήσουν τη νέα γενιά εξυπηρετώντας έτσι τις αλλότριες δικές τους κομματικές επιδιώξεις. Ο κάθε Έλληνας και το κάθε νέο παιδί έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε αυτήν την κακή συμφωνία. Ας το κάνει, όμως, κρατώντας τα σχολεία ανοιχτά και σεβόμενος πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς της πατρίδας μας».  

Τις δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ από την Πάτρα, σχολίασαν κυβερνητικές πηγές σημειώνοντας πως: «Πράγματι. Άλλοι μπήκαν στη πολιτική δράση μέσα από κοινωνικούς αγώνες, άλλοι ως κληρονόμοι με τη στήριξη του μπαμπά και της αδελφής τους και άλλοι έχτισαν καριέρες ψαρεύοντας στα θολά νερά του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας», τονίζοντας ότι «μας κρίνει όλους ο λαός…».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ήταν η μέρα που κορυφώθηκαν οι καταλήψεις υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και με άλλα εθνικά θέματα στην ατζέντα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 500 σχολεία πανελλαδικά βρέθηκαν υπό κατάληψη χθες, αλλά το ποσοστό όσων κυριαρχεί το ζήτημα της Μακεδονίας υπολογίζεται σε περίπου 15%-20%. Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας υπολογίζεται πως περίπου 210 σχολεία βρέθηκαν χθες υπό κατάληψη (μεταξύ αυτών και πάνω από 70 γυμνάσια), εκ των οποίων περίπου 100 στη Θεσσαλονίκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή