Η γυμναστική θα «φλερτάρει» με το μέλλον στο αρχαιότερο στάδιο (βίντεο – φωτογραφίες)

Η γυμναστική θα «φλερτάρει» με το μέλλον στο αρχαιότερο στάδιο (βίντεο – φωτογραφίες)

3' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1896 ο Ιωάννης Μητρόπουλος έγινε ο πρώτος Ολυμπιονίκης της γυμναστικής στους κρίκους μέσα στο ιστορικό Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Ύστερα από 122 χρόνια στο Καλλιμάρμαρο του Αρδηττού θα βρεθούν και πάλι Ολυμπιονίκες της γυμναστικής με στόχο να αγγίξουν την τελειότητα σε μία διοργάνωση που μοιάζει να έρχεται από το μέλλον.

Στις 7 Ιουλίου 2019, το στάδιο που κατασκευάστηκε για πρώτα φορά ύστερα από προτροπή του ρήτορα Λυκούργου και χρησιμοποιήθηκε στα Μεγάλα Παναθήναια του 330 π.Χ. θα γεμίσει με όργανα (μονόζυγο, τραμπολίνο, κρίκους, δίζυγο, πλάγιο ίππο, δοκό ισορροπίας, μπάλες, στεφάνια κλπ.), νιάτα, χάρη, ομορφιά, ρυθμό και… τελειότητα.

Η γυμναστική θα «φλερτάρει» με το μέλλον στο αρχαιότερο στάδιο (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Οι Ολυμπιονίκες και οι πρωταθλητές που θα πάρουν μέρος στο World Outdoor Gymnastics Gala (Wogg) θα προσπαθήσουν να κάνουν αυτό που κάνουν πάντα, να ξεπεράσουν δηλαδή τον εαυτό τους. Μόνο που αυτή τη φορά ο «τέλειος εαυτός» τους θα έχει ψηφιακή μορφή και οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στις εξέδρες θα μπορούν να βλέπουν, παράλληλα, τον πρωταθλητή να έρχεται αντιμέτωπος με το ιδεατό του. Το κοινό θα είναι και ο τελικός κριτής, γιατί αυτό θα αποφασίσει ποιος αθλητής άγγιξε την τελειότητα.      

«Οι πρωταθλητές θα αναμετρηθούν με τον “woggatar”, τον τέλειο ψηφιακό εαυτό τους, στην αρτιότερη εκδοχή του αγωνιστικού τους προγράμματος. Στόχος είναι η προβολή της ελληνικής γυμναστικής και η υποστήριξη των αθλητών της στην προετοιμασία τους», δήλωσε ο εκ των εμπνευστών της ιδέας και γενικός γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής, Ιωάννης Πάνου.

Η γυμναστική θα «φλερτάρει» με το μέλλον στο αρχαιότερο στάδιο (βίντεο – φωτογραφίες)-2

Οι Έλληνες αθλητές της γυμναστικής θα είναι και οι οικοδεσπότες της διοργάνωσης. Θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα προγράμματά τους μπροστά στο ελληνικό κοινό σε μία διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Οι Λευτέρης Πετρούνιας, Βλάσης, Μάρας, Βασιλική Μιλλούση, Νίκος Ηλιόπουλος, Λίλα Κασάπογλου, Απόστολος Κουτάβας θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο πόντιουμ, ενώ το πρόγραμμά της θα παρουσιάσει και η εθνική ομάδα ρυθμικής. 

Πετρούνιας: Έλειπε ένας αγώνας γυμναστικής από την Ελλάδα

Μετά τον Ιωάννη Μητρόπουλο, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα είναι ο δεύτερος «χρυσός» Ολυμπιονίκης των κρίκων που θα βρεθεί στο πόντιουμ του ιστορικού σταδίου.

«Έλειπε ένας αγώνας γυμναστικής από την Ελλάδα και χαίρομαι γιατί είναι πολύ θετικό γεγονός. Η γυμναστική στο ύπαιθρο είναι συναρπαστικό γιατί δεν το έχουμε ξαναζήσει και έχω μεγάλη περιέργεια για το αποτέλεσμα αν και είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλό. Η επαφή του κόσμου με τους αθλητές θα είναι σε απευθείας επαφή και θα μπορεί να κρίνει τον καλύτερο. Δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο από το να σκέφτεσαι πως ο μοναδικός σου αντίπαλος είναι ο εαυτός σου», τόνισε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης.

Στη διοργάνωση της Αθήνας θα ολοκληρώσει τυπικά την καριέρα της η πρωταθλήτρια της ενόργανης Βασιλική Μιλλούση, ενώ ο Βλάσης Μάρας έχει ως στόχο το Τόκιο.

«Είχα δει ένα βίντεο από αθλητή που αγωνιζόταν στο Καλλιμάρμαρο και ζήλεψα. Ανυπομονώ να βρεθώ σε αυτόν τον χώρο όπου η ενέργεια είναι πολύ μεγάλη. Τιμή μου που θα ανέβω στο μονόζυγο σε αυτό το Στάδιο», υπογράμμισε ο παγκόσμιο πρωταθλητής του μονόζυγου Βλάσης Μάρας. 

Η γυμναστική θα «φλερτάρει» με το μέλλον στο αρχαιότερο στάδιο (βίντεο – φωτογραφίες)-3

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής. «Αποτελεί μεγάλο ρίσκο, αλλά χωρίς ρίσκο δεν πετυχαίνεις. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε σάρκα και οστά στο εγχείρημα», υπογράμμισε ο Θανάσης Βασιλειάδης, πρόεδρος της ΕΓΟ.

Ήδη, το ενδιαφέρον από κορυφαίους αθλητές της παγκόσμιας γυμναστικής είναι τεράστιο.

Η γυμναστική θα «φλερτάρει» με το μέλλον στο αρχαιότερο στάδιο (βίντεο – φωτογραφίες)-4

Μέχρι τώρα έχουν επιλεγεί για να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους ενώπιον του ελληνικού κοινού ο γνωστός από τις αθλητικές του κόντρες με τον Βλάση Μάρα, ο Φάμπιαν Χαμπίχεν (Γερμανία), με τρία μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες (1-1-1), εννέα από παγκόσμια πρωταθλήματα (1-2-6) και 11 από ευρωπαϊκά (6-2-3), ο Βραζιλιάνος Αρθούρ Μαριάνο (χάλκινο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους στους Ολυμπιακούς του 2016), ο Μανρίκε Λαρντουέτ από την Κούβα (δευτεραθλητής κόσμου στο σύνθετο ατομικό και 3ος στο μονόζυγο στα παγκόσμιο του 2016, με πολλές διακρίσεις σε παν-αμερικανικά πρωταθλήματα), η Οκσάνα Χουσοβίτινα από το Ουζμπεκιστάν (1-1-0 από Ολυμπιακούς, 3-4-4 από παγκόσμια, 1-2-1 από ευρωπαϊκά, 0-3-1 από παν-ασιατικά πρωταθλήματα ενόργανης), η Μελιτίνα Στανιούτα από τη Λευκορωσία (0-5-9 σε παγκόσμια ρυθμικής, 0-5-5 σε ευρωπαϊκά, και 0-1-3 στους Ευρωπαϊκούς του 2015), η πρωταθλήτρια ρυθμικής του Ισραήλ Ντέτα Ριβκίν (3η στο στεφάνι στον κόσμο και δεύτερη την Ευρώπη το 2011, και 3η στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2015) κ.α. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από το παιδί – θαύμα της κυπριακής ενόργανης Μάριο Γεωργίου.

Η γυμναστική θα «φλερτάρει» με το μέλλον στο αρχαιότερο στάδιο (βίντεο – φωτογραφίες)-5

Στόχος των διοργανωτών είναι αυτή η ιδέα που θα ξεκινήσει από την Ελλάδα να «ταξιδέψει» τα επόμενα χρόνια σε ιστορικά στάδια στο εξωτερικό.

Παρουσιαστής του Gala στο Καλλιμάρμαρο θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και συμπαρουσιαστής ο παγκόσμιος πρωταθλητής του παρκούρ Δημήτρης Κυρσανίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή