Ανανέωση στην οικογένεια Honda CB

Ανανέωση στην οικογένεια Honda CB

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικογένεια των CB ανανεώθηκε για το 2018, κάνοντας μια προσπάθεια να ξεχωρίσει από το πλήθος δημιουργώντας κάτι εντελώς διαφορετικό από τα κλασσικά streetfighters μοντέλα!

Η έκδοση CB1000 R είναι αυτή που ηγείται τριών νέων ‘naked’ μοτοσυκλετών με μία μοναδική, νέα σχεδιαστική ταυτότητα, βασισμένη στη φιλοσοφία ‘Neo Sports Café’. 
 
Η νέα σχεδιαστική αυτή ταυτότητα είναι σύγχρονη και μινιμαλιστική, αναμειγνύοντας τις κουλτούρες ‘sports naked’ και ‘café racer’ με εντυπωσιακά αποτελέσματα ενώ κάθε της εξάρτημα έχει επιλεγεί με αισθητικά κριτήρια!
 
O τετρακύλινδρος εν σειρά κινητήρας του νέου CB 1000 R προέρχεται από τη σειρά Supersport Fireblade, έχει χωρητικότητα 998cc και σε σχέση με τον προηγούμενο διαθέτει 16% περισσότερη συνολική δύναμη και 5% αυξημένη ροπή στις μεσαίες στροφές. 
 
Οι 144 ίπποι δεν είναι καθόλου λίγοι σχετικά με τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό και είναι ικανοί να προσφέρουν συγκινήσεις και να μετακινούν σβέλτα τα 212 κιλά της μοτοσυκλέτας.
 
Η νέα CB 1000R διαθέτει τρεις διαφορετικούς χάρτες οδήγησης  (Standard, Rain, Sport) συν έναν ακόμη πλήρως παραμετροποιήσιμο από τον αναβάτη, ο οποίος μπορεί να ρυθμίσει την ισχύ, το φρένο του κινητήρα και το επίπεδο του traction control. 
 
Το ατσάλινο πλαίσιο είναι καινούργιο και συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο ρυθμιζόμενο πιρούνι της Showa, ενώ από την ίδια εταιρεία προέρχεται και το πίσω αμορτισέρ, το οποίο ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου και την απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς. 
Στον τομέα των φρένων έχουμε δυο πλευστούς δίσκους 310 χιλιοστών με ακτινικές, τετραπίστονες δαγκάνες  της Tokico εμπρός και δίσκο 256 χιλιοστών με διπίστονη δαγκάνα για πίσω ενώ όπως είναι φυσικό στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκει φυσικά και το δικάναλο ABS.
 
Την ίδια εμφάνιση μοιράζονται και οι δυο μικρότερες σε κυβικά μοτοσυκλέτες της οικογενείας CB που προορίζονται για αναβάτες οι οποίοι ξεκινάνε  την μοτοσυκλετιστική τους καριέρα και οδηγούνται με δίπλωμα κατηγορίας Α2.
 
Η CB300R και η CB125R προσφέρουν άφθονη απόλαυση, καθώς  είναι πανάλαφρες  διαθέτοντας υψηλόστροφους, ζωντανούς κινητήρες. 
 
Η απόδοσή του CB300 R είναι 31 ίπποι στις 8.500 στροφές και 2,8kgm στις 7.500 
ενώ για την μικρότερη έκδοση των 125 κ.ε.κ η απόδοση είναι 13,3 ίπποι στις 10.000 στροφές με μέγιστη ροπή 1,0 kgm, στις 8.000 στροφές!
 
Και τα δυο μοντέλα  διαθέτουν ανάποδα πιρούνια  41mm, πίσω ανάρτηση με ρύθμιση προ-φόρτισης, 4πίστονες ακτινικές δαγκάνες φρένων μπροστά και αρκετά χαρακτηριστικά που συνήθως συναντάμε σε πολύ μεγαλύτερες μοτοσυκλέτες, όπως οθόνη οργάνων LCD, φώτα LED και ABS για υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας!
 
Μια νέα σελίδα λοιπόν γυρνάει η HONDA στην κατηγορία των naked/streetfighters βασισμένη στην οδηγική απόλαυση και στην ξεχωριστή σχεδίαση!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή