Θολό τοπίο σε δήμους του Κεντρικού Τομέα

Θολό τοπίο σε δήμους του Κεντρικού Τομέα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προεκλογικούς ρυθμούς «δύο ταχυτήτων» κινούνται οι δήμοι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, καθώς σε κάποιους το τοπίο είναι ακόμα «θολό», ενώ σε άλλους παρατηρείται πληθώρα υποψηφίων.

Στον Δήμο Βύρωνα, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, ο οποίος είναι φίλα προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το 2014 εξελέγη ως ανεξάρτητος. Αντίπαλός του θα είναι ο Χρήστος Γώγος, ο οποίος πρόσκειται στη Ν.Δ. Από τον χώρο της Ν.Δ. προέρχεται και ο Μίλτος Μπαντής, ενώ ιδιαίτερη δυναμική εμφανίζει ο Αλέξης Σωτηρόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Παναγιώτη Κόνσουλα, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Από τον χώρο της Αριστεράς πιθανότατα θα «κατέβει» η δημοτική σύμβουλος Βάσια Σαρόλα.

Στον Δήμο Γαλατσίου η κατάσταση είναι «ρευστή». Ο νυν δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα διεκδικήσει εκ νέου τον θώκο. Παράλληλα, «ακούγεται» ότι υποψήφιοι θα είναι η Ειρήνη Ζέρβα που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο «κεντρώος» Κώστας Ζώμπος.

Εξίσου «ρευστή» είναι η κατάσταση στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Ο νυν δήμαρχος Μιχάλης Σταυριανουδάκης δεν θα είναι υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποψηφιότητα θα θέσει ο νυν αντιδήμαρχος Νίκος Αναστασόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Μπινίσκος.

Στον Δήμο Ζωγράφου τα «ονόματα» είναι πολλά. Η νυν δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη (ΣΥΡΙΖΑ) θα είναι εκ νέου υποψήφια. Αντίπαλός της θα είναι και σε αυτές τις εκλογές ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ. Από τον ίδιο χώρο θα «κατέβει» ο Βασίλης Θώδας, ενώ ανεξάρτητη υποψηφιότητα λέγεται ότι θα βάλει ο επίσης «δεξιών» καταβολών Κωστής Παπαναστασόπουλος.

Στον Δήμο Ηλιούπολης η μάχη για τη δημαρχία αναμένεται να είναι πολυπληθής, ενώ στο μέτωπο της Ν.Δ. καταγράφεται πολυδιάσπαση. Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος αναμένεται να είναι εκ νέου ο Χρήστος Κοκοτίνης. Από τον χώρο της Ν.Δ. ενδιαφέρον έχουν εκφράσει η νυν δημοτική σύμβουλος Αργυρώ Πίκουλα, η οποία εξελέγη ως ανεξάρτητη, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Αναγνώστου και Τάσος Ευσταθίου. «Παρών» αναμένεται να δηλώσει και ο επίσης προερχόμενος από τη Ν.Δ. αντιδήμαρχος Γαβριήλ Αραμπατζής. Για να αντιμετωπίσει την πολυδιάσπαση, λέγεται μάλιστα ότι η Ν.Δ. εξετάζει το ενδεχόμενο να «συστεγάσει» τους υποψηφίους σε έναν συνδυασμό υπό τον πρώην ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη. Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, φημολογείται ότι θα είναι υποψήφιος ο Δημήτρης Πανταζόπουλος.

Στον Δήμο Καισαριανής, εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, ο οποίος στηρίζεται από το ΚΚΕ. Αντίπαλοί του θα είναι ο ανεξάρτητος Χρήστος Βοσκόπουλος, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Παραγυιού, ενώ φημολογείται ότι υποψηφιότητα θα θέσει ως ανεξάρτητη η προερχόμενη από τον χώρο της Κεντροαριστεράς Μπετίνα Γραφίδου.

Στον Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, ο νυν δήμαρχος Αρης Βασιλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κοπελούζο. Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία ανακοίνωσε και ο ηθοποιός Γιάννης Βούρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή