Ο Μιχαήλ Γκορματσόφ αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπους: Η συνεργασία μας συνέβαλε στη λήξη του Ψυχρού Πολέμου

Ο Μιχαήλ Γκορματσόφ αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπους: Η συνεργασία μας συνέβαλε στη λήξη του Ψυχρού Πολέμου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης χαιρέτισε σήμερα τον ρόλο που είχε ο εκλιπών πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους στην προσπάθεια τερματισμού του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και της κούρσας των εξοπλισμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης.

Ο 87χρονος Γκορμπατσόφ μίλησε για τον Τζορτζ Μπους τον Πρεσβύτερο, τον 41ο προέδρο των ΗΠΑ που πέθανε χθες, σε ηλικία 94 ετών.

Ο Μιχαήλ Γκορματσόφ αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπους: Η συνεργασία μας συνέβαλε στη λήξη του Ψυχρού Πολέμου-1

Ο Μπους είχε συνομιλίες με τον Γκορμπατσόφ πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, ενώ υπέγραψε μαζί του, μία καθοριστικής σημασίας συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών. Η υπογραφή της συμφωνίας αυτής, είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων μεταξύ των δύο πλευρών.

«Πολλές από τις αναμνήσεις μου συνδέονται μαζί του. Συνέβη να συνεργαζόμαστε σε χρόνια μεγάλων αλλαγών. Ήταν μια δραματική περίοδος που απαιτούσε μεγάλη ευθύνη από τον καθένα. Η συνεργασία αυτή, είχε ως αποτέλεσμα το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και της κούρσας των εξοπλισμών»” μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο δήλωση του Γκορμπατσόφ.

«Αποτίω φόρο τιμής στην συνεισφορά του Τζορτζ Μπους για το ιστορικό αυτό επίτευγμα. Ήταν ένας αυθεντικός συνεργάτης» δήλωσε ο Γκορμπατσόφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή