80 χρoνια πριν… 1-12-1938

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ: Ο κ. Νταλαντιέ ομιλών την εσπέραν από ραδιοφώνου εδήλωσε: «Τολμώ να είπω ότι η 30ή Νοεμβρίου του 1938 θα παραμείνη ιστορική ημέρα. Μαζύ με την πλήρη αποτυχίαν της γενικής απεργίας, η ημέρα αυτή απέδειξε την απόφασιν της χώρας όπως συνεργασθή με πλήρη εμπιστοσύνην μετά της Κυβερνήσεως, ήτις επιδιώκει την σωτηρίαν της χώρας διά του σεβασμού των νόμων» [φωτ.: Ο Νταλαντιέ (κέντρο) μετά το ραδιοφωνικό διάγγελμα].

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: Επειτα από την «επέλασιν» του ομιλούντος και ηχητικού κινηματογράφου, ο οποίος εσάρωσε και απεμάκρυνε τον βωβόν, μια δεύτερη επανάστασις είναι και η «Χιονάτη». […] Χωρίς ηθοποιούς, χωρίς έμψυχον υλικόν, χωρίς πρωταγωνιστήν, δημιουργεί ατμόσφαιραν. Τα «χαρτονάκια» του Ουώλτ Ντίσνεϋ, τα οποία μέχρι σήμερον τα ηξεύραμεν ως Μίκυ Μάους ή ως «Σίλλυ Σύμφωνυ», ολοκληρώνουν τώρα, με πληρέστατην πλέον την καλλιτεχνικήν μορφήν των, την έννοιαν της Κινησεογραφίας.

ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΝΩΛΕΑ: Ο γνωστός ηγέτης του κομμουνιστικού κόμματος, […] ο αρχικομμουνιστής Μανωλέας, […] αντελήφθη την οικτράν πλάνην του, ανεγνώρισε την μεγάλην ουτοπίαν που ονομάζεται κομμουνισμός […] και μετενόησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή