Οι τράπεζες προκρίνουν τη λύση ANT1 για Forthnet

Οι τράπεζες προκρίνουν τη λύση ANT1 για Forthnet

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα στην απόκτηση της Forthnet αποκτά ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες προκρίνουν τη λύση αυτή, την οποία φέρεται να υποστηρίζει και η κυβέρνηση. Παράλληλα οι τράπεζες, πιεζόμενες για τη διευθέτηση των κόκκινων δανείων τους, πλέον φαίνεται να μην πολυενδιαφέρονται για το πού θα καταλήξει η Forthnet, δεδομένου ότι έχουν λάβει τεράστιες προβλέψεις για τις χορηγήσεις τους προς την εταιρεία.

Ηδη η Alpha Bank έχει μηδενίσει την εύλογη αξία συμμετοχής της στην επιχείρηση, στην οποία έχει αποδώσει την τιμή του ενός ευρώ. Σε αντίστοιχες κινήσεις εκτιμάται ότι έχουν προχωρήσει και οι άλλες πιστώτριες τράπεζες (ΕΤΕ και Πειραιώς). Ετσι, πλέον δεν έχει μεγάλη σημασία για τις ίδιες ποιος θα αναλάβει τη Forthnet, αφού το όποιο διακύβευμα έχει ήδη περιοριστεί θεαματικά. Η κύρια επιδίωξή τους είναι η απαλλαγή από το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο.

Η λύση του ANT1 ως στρατηγικού επενδυτή αποτελούσε πάντοτε για την κυβέρνηση την προτιμητέα επιλογή απέναντι στη λύση των Vodafone και Wind. Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία στην τηλεοπτική επιχείρηση να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, όταν δεν προσήλθε κατά την υποβολή δεσμευτικών προσφορών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018. Η εταιρεία ωστόσο, κατόπιν διαβουλεύσεων με τις τράπεζες και κυρίως με την κυβέρνηση, υπέβαλε δεσμευτική προσφορά σε δεύτερο χρόνο. Εικάζεται ότι ήταν η Δευτέρα 29 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πιθανή συμφωνία ANT1 και τραπεζών αφορά στο σύνολο των δραστηριοτήτων της Forthnet. Η συμφωνία δηλαδή περιλαμβάνει και τις τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες της επιχείρησης, για τις οποίες ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 αρχικά δεν είχε ενδιαφερθεί. Το τι θα πράξει η τηλεοπτική επιχείρηση από εδώ και στο εξής μένει να φανεί στο άμεσο μέλλον.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η υπόθεση μπορεί να κλείσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή