Όλαφ Σολτς: Τα υψηλά κρατικά χρέη συνεχίζουν να εγείρουν κινδύνους

Όλαφ Σολτς: Τα υψηλά κρατικά χρέη συνεχίζουν να εγείρουν κινδύνους

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκρινε το Σάββατο ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της επαγρύπνησης και η αύξηση της διαφάνειας, μία δεκαετία μετά το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγείρουν τα υψηλά επίπεδα χρέους των κρατών και τα επίμονα υψηλά επίπεδα ανεργίας σε κάποιες χώρες.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών του κόσμου στο Μπουένος Άιρες, ο Σολτς επισήμανε ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη δεν είναι τόσο δυναμική όσο στο παρελθόν.

«Πρέπει να θυμόμαστε ότι ορισμένα προβλήματα από την προηγούμενη κρίση έχουν μείνει άλυτα, όπως το τεράστιο δημόσιο χρέος που βλέπαμε τότε σε πολλές χώρες, ή η υψηλή ανεργία σε κάποιες χώρες», είπε.

Κατά τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, το Βερολίνο θεωρεί σημαντικό να συνεχιστεί η προσαρμογή του ρυθμιστικού ελέγχου των αγορών προκειμένου να αυξηθεί η διαφάνεια και να μειωθούν οι κίνδυνοι.

Εξάλλου, ο Σολτς, στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), επισήμανε ως θετικό το γεγονός πως πολλές από τις χώρες της G20 θεωρούν πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο συνεχίζει να είναι σημαντικός θεσμός για το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, είναι σημαντική να συνεχίσει να μειώνεται το επίπεδο των κρατικών χρεών, να αυξηθεί η διαφάνεια και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με τον Όλαφ Σολτς, ζητούμενο είναι η «δίκαιη φορολόγηση», με «έμφαση στο "ελάχιστο επίπεδο φορολογίας" και το πώς θα χειριστούμε την ψηφιακή οικονομία».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή