Το κατηγορητήριο για τους εμπλεκομένους στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

Το κατηγορητήριο για τους εμπλεκομένους στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 12 Δεκεμβρίου θα απολογηθούν τελικά οι τέσσερις αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την υπόθεση με τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, διότι ήταν εκείνοι που ανέλαβαν να βάλουν χειροπέδες στον άτυχο νεαρό, εμφανίστηκαν στον 23ο ανακριτή ενώ συνάδελφοί τους και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι της ενώσεως τους, τους συμπαραστάθηκαν.

Οι αστυνομικοί πρόκειται να απολογηθούν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης με βάση το υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί, οι ίδιοι αρνούνται κάθε κατηγορία και δηλώνουν ότι έκαναν το καθήκον τους καθώς είχαν σήμα για σύλληψη κάποιου εμπλεκόμενου σε υπόθεση ληστείας ο οποίος κρατούσε και αιχμηρό αντικείμενο και θα τονίσουν ότι δεν βιαιοπράγησαν ούτε χτύπησαν τον Ζακ Κωστόπουλο.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, δια των συνηγόρων της, έχει καταθέσει αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Το αίτημα της οικογένειας στηρίζεται στην ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας αλλά και στο υλικό από κάμερες εμφανίζονται κατηγορούμενοι για την υπόθεση να καταφέρουν χτυπήματα στον άτυχο νεαρό την ώρα που ήταν μέσα στο κατάστημα σπάζοντας την τζαμαρία.

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με πληροφορίες το κατηγορητήριο κατά των αστυνομικών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου αναφέρεται σε χτυπήματα που δέχθηκε το θύμα από κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Η αναφορά σχετίζεται όχι μόνον με τους αστυνομικούς αλλά για όλους τους κατηγορουμένους στους οποίους αποδίδονται πράξεις (κλωτσιές, παρατεταμένο πάτημα του χεριού, πάτημα με το πόδι), οι οποίες προκάλεσαν όπως σημειώνεται «σε αυτόν  σωματική βλάβη, η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει». 

Με βάση δε το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης, το κατηγορητήριο συνάγει ότι «Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο  και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα  και οδήγησαν  στο θάνατο του ανωτέρω». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή