Μίκης Θεοδωράκης: Το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού

Μίκης Θεοδωράκης: Το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος καταγγέλλει πως τα έργα του δεν ανεβαίνουν στη Λυρική Σκηνή.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος στην προσωπική του ιστοσελίδα, όπου αναρτήθηκε η καταγγελία, αναφέρει πως «η δίωξη και ο αποκλεισμός μου από έναν Δημόσιο Οργανισμό θεωρώ ότι γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, καταχρηστικό και προ παντός ανεξάρτητο από την αποτίμηση της αξίας της καλλιτεχνικής προσφοράς μου».

Ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει λόγο για «αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας που όμως -μεταξύ άλλων- εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, γιατί μπορεί να εκληφθούν ως πράξης εκδίκησης λόγω των γνωστών πολιτικών μου πεποιθήσεων και θέσεων.

Στην καταγγελία του ο Μίκης Θεοδωράκης αναφέρει αναλυτικά:

«Καταγγέλλω στον Ελληνικό Λαό και στους φίλους της μουσικής μου στο εξωτερικό ότι το έργο μου έχει γίνει και πάλι αντικείμενο διωγμού.

Αυτή τη φορά από μέρους του διορισμένου από την παρούσα κυβέρνηση κυρίου Κουμεντάκη, Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής.

Η δίωξη και ο αποκλεισμός μου από έναν Δημόσιο Οργανισμό θεωρώ ότι γίνεται με τρόπο αυθαίρετο, καταχρηστικό και προ παντός ανεξάρτητο από την αποτίμηση της αξίας της καλλιτεχνικής προσφοράς μου.

Πρόκειται για αποκυήματα προσωπικού πάθους και μισαλλοδοξίας που όμως -μεταξύ άλλων- εκθέτουν την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, γιατί μπορεί να εκληφθούν ως πράξης εκδίκησης λόγω των γνωστών πολιτικών μου πεποιθήσεων και θέσεων.

Αθήνα, 3.12.2018                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Μίκης Θεοδωράκης»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή